תתחיל לאסוף נתונים

  • תשלום ביטוח מנהלים
    סרגיי | 29/01/2009 20:04

    אני עובד בתחום חשמל אצל קבלן המעסיק פחות מ 20 עובדים. אני עובד בעסק זה מעל 6 שנים. לפני כשנתיים השכר שלי עלה, אך לא השתנה תשלום לביטוח מנהלים. על פי נתוני תלוש המשכורת אני  משלם את חלקי בסכום של כ- 3.8% ממשכורת חודשית ברוטו (הסכום לא השתנה משנת 2005, לא זוכר מה היה ליפני, לא מוצא את התלושים). סביר להניח כי גם המעביד לא העלה את הסכום שהוא מעביר לביטוח מנהלים כשהעלה לי את השכורת. שאלות:1) מהו האחוז שעלי לשלם (מברטו/ נטו)?2) מה האחוז שעל המעביד לשלם לביטוח מנהלים?3) אם מה שמועבר לביטוח מנהלים אינו תואם משכורת, מה עלי לעשות?

    • תתחיל לאסוף נתונים
      שיר ורד | 30/01/2009 12:34

      מצא את חוזה העבודה שלך ואת תלושי השכר/דוחות חברת הביטוח מכל התקופה ובדוק האם המעסיק משלם בהתאם לחוזה או לא. מאחר ועד 2008 לא היתה חובה חוקית להעביר הפרשות לפנסיה, הרי גם הפרשהעל חלק מהשכר היא חוקית. גם לפי הצו החדש ההפרשות עדיין נמוכות יותר מהנתונים שאתה מציין.

      • חוזה עבודה
        סרגיי | 30/01/2009 15:59

        תודה על התשובה, אבל העניין הוא שלאורך כל השנים לא חתמנו על שום חוזה עבודה. מה עליי לעשות?