ימי מחלה- דיני עבודה

  • חישוב ימי מחלה וקיזוז מצבירה
    הילה | 29/01/2009 09:36

    שלום, אני מועסקת בחוזה לפי משרה מלאה - 9 שעות עבודה ביום וכך גם נצברים לי ימי המחלה (1.5 יום לחודש).לגבי תשלום ימי המחלה - משולמים לי לפי החוק. בפועל השכר משולם לי לפי נוכחות בפועל בחודש (יש ימים בהם אני עובדת 7 שעות ויש ימים בהם 10 שעות) ז"א סה"כ שעות נוכחות מתוך סה"כ שעות בהם הייתי אמורה להיות נוכחת ואת האחוז שמתקבל מכפילים בשכר ברוטו שנקבע למשרה המלאה. שאלתי - אם הייתי חולה 5 ימים. מבחינת החוק - יום ראשון אין תשלום, יום שני+שלישי 37.5 ומיום רביעי 75 - האם אני לוקחת את האחוזים המצויינים מתוך 9 שעות ליום עבודה וכך מחשבת את השעות שאמורים לשלם לי ? לגבי הקיזוז מצבירה - האם מקזזים לי את כל ה 5 ימים או שמקזזים באותו יחס של התשלום - ז"א רק 2.25 ימי מחלה ? תודה רבה.

    • ימי מחלה- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 29/01/2009 11:27

      מקזזים את כל ה- 5 ימים ושווי יום הנו שווי יום עבודה בלי נסיעות ושעות נוספות וכו'. ( בדיוק כמו שאת מקבלת על יום חופש)