מכתב פיטורים- דיני עבודה

  • אומדן בדיני עבודה
    הזוטר | 29/01/2009 04:56

    שלום, המשכורת שלי היתה 5000 ש"ח ברוטו. בגלל צמצומים פוטרתי בע"פ. לאחר חודש וחצי זכיתי לקבל מכתב פיטורים כתוב . איך אומדים את עוגמת הנפש, איבוד הזכויות הזמני שארע לי מול שירות התעסוקה וביטוח לאומי עד קבלת המכתב? אבקש לקבל סדר גודל כספי שמקובל בעניין כזה לפי המשכורת ב. מוסיפים גם ריבית והצמדה? בתודה

    • מכתב פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 29/01/2009 11:24

      המעסיק מחוייב לתת לך מכתב על סיום יחסי עובד מעביד ובו גם פירוט של תקופת ההעסקה בתוך 15 יום מסיום יחסי העובד מעביד, עם מכתב זה היית יכול לפנות לכל הגופים הרלוונטיים. באם לא ניתן, החוק קובע גם גובה קנס וגם מדובר בעבירה פלילית. מכל מקום- נשאלת השאלה האם יידעת את המעסיק כי אתה זקוק למכתב שכזה וביקשת ממנו? זה גם נתון שיבדקו. לעניין איבוד הזכויות- לא תמיד ניתן להאשים את המעסיק באם התחלת ללכת ללשכת התעסוקה מיד עם סיום יחסי העובד מעביד אז גם אם תגיש את התביעה לביטוחל אומי עד שנה אחרי שהתחלת ללכת לחתום תהיה זכאי לקבל ימים אלו ולכן לא בטוח שתוכל להוכיח נזק.