דיני עבודה נסיעות בענף השמירה

  • דמי נסיעות
    אריאל | 28/01/2009 17:23

    אני עובד בחברת אבטחה, כ14 משמרות בחודש, מקום העבודה הוא בפ"ת אני מתגורר בבת-ים, דמי הנסיעה היומיים הוא 28 לערך אך חברת חאבטחה מוכנה לשלם לי רק 16 ש"ח ליום ולא מוכנה לשלם לי חופשי חודשי שעולה ש320 ש"ח לערך, הם טוענים שהעניין מוסדר עפ"י חוק וזאת מכיוון שאיני עובד 20 משמרות לחודש לפחות. האם הם צודקים ? ואם כן, מה מקור החוק ?

    • דיני עבודה נסיעות בענף השמירה
      עו"ד רענן קריב | 28/01/2009 18:24

      על ענף השמירה חל צו הרחבה שתוקפו כתוקף חוק. זה נוסחו בעניין החזר הוצאות נסיעה: הוצאות נסיעה - 1. הוצאות נסיעה הקשורות בעבודה מצד העובד למקום עבודה מחוץ לגבולות העיר, יכוסו ע"י המעביד במלואן, ובלבד שהעובד ישתמש באמצעי התחבורה הזולים ביותר בנסיבות המקרה. 3. לעובדי אבטחה תינתן הסעה מטעם המעביד (לעבודה וממנה), או שההוצאות תכוסינה במלואן, גם בתחומי העיר. אין קשר לישעור המשרה של העובד, אם הוא נוסע הוא זכאי להוצאות נסיעה.

      • קישור
        אריאל | 28/01/2009 18:36

        שלום רענן, תודה על המענה המהיר, אודה על שליחת קישור לצו ההרחבה/לחוק שמסדיר את עניין הנסיעות. בברכה, אריאל

        • להלן הקישור  לת
          עו"ד רענן קריב | 28/01/2009 18:37

      • שאלה נוספת בעניין צו ההרחבה
        אריאל | 28/01/2009 18:41

        שלום רענן, מצאתי את צו ההרחבה כך שאין צורך בקישור אך תודה בכל אופן. בצו ההרחבה מצוין גם שכר לו זכאי שומר בחברת אבטחה ולפי הידוע לי אין חברות שמשלמות שכר שכזה, מה דעתך ?

        • דיני עבודה - שכר
          עו"ד רענן קריב | 28/01/2009 18:49

          דעתי היא שאם יש עובד שאינו מקבל את השכר הקבוע במקור מחייב כשכר שעליו לקבל - יש לו עילת תביעה נגד המעסיק שאינו משלם את השכר המתחייב.

          • המון תודה, ממתי נכנס צו ההרחבה לתוקף?  לת
            אריאל | 28/01/2009 19:00

            • 31 בדצמבר 1973 ויש צוים נוספים. ראה בקישור ששלחתי לך  לת
              עו"ד רענן קריב | 28/01/2009 19:07

              • זה קצת מוזר
                אריאל | 28/01/2009 19:35

                העניין הוא ששכר העבודה המובא בצו ההרחבה הוא לא הגיוני וזאת מכיוון שכל חברות האבטחה משלמות שכר שעתי שהוא בדר"כ שכר מינימום, נתון שלא מתיישב עם השכר היפה והנאות לכאורה שמצוין בשכר ההרחבה.

              • שכר עבודה עפ"י צו ההרחבה
                אריאל | 28/01/2009 20:05

                לפי צו ההרחבה שומר אמור לקבל על 8 שעות עבודה כ300 ש"ח, דהיינו בסביבות ה35 לשעה, אני אישית לא מכיר שום חברת אבטחה שמשלמת סכומים שכאלה, הרי במידה ואכן התשלום היה כזה תחום האבטחה היה ענף מאוד מבוקש... מה דעתך ? האם כל חברות האבטחה עוברות על החוק ביודעין ? האם יכול להיות שחברת האבטחה מקבלת את התגמול המצוין בצו ההרחבה מהלקוח (לדוגמא חברת אבטחה שעובדת עם חברת היי טק ) אך משלמת לשומר כראות עיניה ? חברת האבטחה לצורך העניין די מקבילה לחברת כ"א רגילה, היא זוכה במכרז כלשהו של חברת היי טק לדוגמא ומספקת לה עובדים, יתכן וקרוב לוודאי שחברת ההיי טק משלמת שכר גבוה יותר על כל שומר וחברת האבטחה גוזרת קופון על כל שומר ומשלמת לו שכר נמוך בהרבה אך כאמור מדובר בתופעה רווחת למדי, קשה לי להאמין שיש בארץ שומר שמקבל 300 ש"ח ל8 שעות משמרת, אודה על תגובתך, מנתצל שאני מנג'ס בשאלות רבות

                • תרגיל בהבנת הנקרא
                  שיר ורד | 29/01/2009 01:24

                  בצו ההרחבה נקבע תעריף בשקלים ולא בשח. העדכון האחרון הוא מתשמג (לפני 26 שנים) ואז עדיין השתמשו בשקלים ישנים.