דיני עבודה - פנסיה מוקדמת

  • הפסקת תשלומי פנסיה מוקדמת
    ק. | 28/01/2009 15:55

    אני בן 60, בעבר עבדתי בחברת היי-טק ויצאתי לפנסיה מוקדמת בשנת 2005, בהסכם לפיו אני מקבל משכורת מדי חודש עד הגיעי לגיל 65. בעקבות המשבר הכלכלי החברה בה עבדתי נקלעה לקשיים והיא הכריזה על הקפאה. בהקפאה זו אין עליה לשלם "חובות עבר", והפנסיה המוקדמת שלי (ושל עוד רבים מחבריי) כלולה במונח הזה, כך שאיני מקבל משכורת עד להודעה חדשה. שאלותיי: 1. מהו מעמדי מבחינה משפטית ומבחינות אחרות?האם אני נחשב למפוטר? האם אחר? 2. מהם חובותיי מבחינת הפרשות לביטוח לאומי, קרן פנסיה, ביטוח בריאות וכיו"ב, הפרשות שאינן מופנות ע"י המעביד שלי לשעבר כל עוד אינני מקבל תלוש משכורת? 3. באם לא אקבל משכורת תקופה ארוכה- האם אני זכאי לדמי אבטלה? לקצבת הבטחת הכנסה? אחר? 4. כמה זמן יכולה אותה חברה להיות במצב "הקפאה" עד שתיכנס להליכים של פשיטת רגל או כינוס נכסים? מה יהיה עליי אז?

    • דיני עבודה - פנסיה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 28/01/2009 18:17

      אתה מציג בעיה מורכבת מדי לפורום. עליך לפנות לייעוץ, עם כל המסמכים הרלוונטיים. תוכל, אם תרצה, לפנות לייעוץ אישי במסגרת הפורום.