בעיה...

  • התפטרות
    שלומי | 20/10/2007 12:02

    שלום רב אני מעוניין להתפטר מעבודתי. לפני כחצי שנה פניתי אל מעבידי ואמרתי לו שאני רוצה את הפיצויים. הוא ענה כי הוא רוצה זמן להכשיר עובד חדש, והסכמתי. לאחר חודשיים שלא הגיע אף עובד פניתי שוב, ואז טען כי הוא "לא יעכב אותי" וברגע שאמצא עבודה חדשה אני אוכל ללכת עם הפיצויים "נעשה הסכם ג'נטלמני" לדבריו. כל תקופה זו המשכתי לעבוד על הצד הטוב ביותר מהפחד שיוכל להגיד כי עשיתי לו נזק בעבודה ולכן לא ישלם. לפני שבועיים אמרתי לו כי מצאתי עבודה ואני רוצה ללכת. הוא השיב "אני לא רוצה שתלך, אני לא מפטר אותך, אם אתה הולך על דעת עצמך לא תקבל פיצויים. אני עובד בחברה זו מעל 9 שנים, ושכרי הוא מעל לשכר המינימום. זה הרבה כסף בשבילי שאני לא מעוניין לותר עליו. תודה

    • בעיה...
      עו"ד רענן קריב | 21/10/2007 10:18

      קודם כל על פי הסיפור לא תקבל פיצויים בלי צו שיפוטי שיחייב את מעבידך לשלם לך. הבעיה היא של הוכחה. לטענתך נעשה בינך לבין מעבידך "הסכם ג'נטלמני" לפיו תוכל להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים כאשר תמצא עבודה חדשה. הבעיה היא להוכיח זאת, כי ככל הנראה המעביד יטען שכמתפטר אינך זכאי לפיצויי פיטורים - מה שנכון בנסיבות אלה - ויכחיש הסכם כזה, ואז יהיה עליך להוכיח שאכן היה הסכם כזה. אם כל מה שיהיה בידך הוא מילה כנגד מילה, קשה מאד להעריך כעת למי יאמין השופט.יש צורך בפירוט עובדות מלא ומפורט ביותר, ולצורך כך עליך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.