הודעה מוקדמת

  • הודעתי למעסיק על הפסקת עבודה,לפי הידוע לי אני צריכה לתת שבועיים,המעסיק טוען שאני צריכה לתת חודש.האם
    רוית סרור | 17/10/2007 12:04

    הודעתי למעסיק על הפסקת עבודה,לפי הידוע לי אני צריכה לתת שבועיים,המעסיק טוען שאני צריכה לתת חודש.האם זה נכון?

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד דרור חייק | 17/10/2007 14:08

      שלום רב, תקופת ההודעה המוקדמת תלוייה בוותק: 1. עובד שהשלים שנה לפחות מחוייב בחודש הודעה מוקדמת. 2. עובד שטרם השלים שנה: עבור כ"א מ-6 החודשים הראשונים - יום אחד. עבור כ"א מ-5 החודשים הבאים - 2.5 ימים. 3. לדוגמא - עובד המתפטר לאחר חודש 10 צריך לתת למעסיקו 16 ימי הודעה מוקדמת. 4. תשובה זו מתייחסת לעובד שמשכורתו משולמת על בסיס חודשי. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • הודעה מוקדמת
        הילה | 17/10/2007 21:53

        בסעיף 3 ציינת כי עובד המתפטר לאחר 10 חודשים חייב 16 יום למעסיקו , מה זכיות העובד במקרה הפוך ?? שהמעסיק מפטר אותו לאחר 10 חודשים .. האם המעסיק חייב לשלם 16 יום לעובד ? מה לגביי פיצויים ???

        • יש הקבלה
          עו"ד רענן קריב | 21/10/2007 10:22

          אותה חובה המוטלת על העובד מוטלת על המעביד המפטר. אותה כמות ימים. עד שנת עבודה - בסייגים מסויימים - עובד מפוטר אנו זכאי לפיצויים. עובד מתפטר אינו זכאי כלל לפיצויים אלא במקרים מסויימים המפורטים בחוק. לא מסרת פרטים על נסיבות הפסקת עבודתך, ולפי המתואר השאלה המקורית אינך זכאית לפיצויים.

        • הודעה מוקדמת
          עו"ד דרור חייק | 21/10/2007 10:23

          שלום רב, 1. קביעת החוק לגבי הודעה מוקדמת יפה הן לגבי העובד והן לגבי המעביד. 2. מעסיקך חייב לתת לך 16 ימי הודעה מוקדמת ועליו: -לאפשר לך לעבוד בתקופה זו תמורת שכר רגיל או -לתת לך את תמורת ימים אלו בשכר אם לא תעבדי בתקופה זו עפ"י החלטתו. 3. לעניין פיצויי פיטורים - לא מגיעים לך אלא אם תוכיחי שפיטורייך היו בכדי למנוע ממך להגיע לוותק של שנה, והדבר נפוץ במיוחד אצל מעסיקים שאצלם יש "דלת מסתובבת" ומדיניותם לפטר עובדים לפני צבירת וותק. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

          • תודה
            הילה | 21/10/2007 11:49

            תודה רבה