דמי אבטלה

  • אבטלה אחרי חופשת לידה
    טלי | 09/12/2009 09:39

    שלום,ילדתי ב-2.8.09 והתפטרתי ממקום עבודתי בתום של חופשת הלידה (8.11.09) לצורך טיפול בילד.התייצבתי לראשונה בלשכת התעסודה ב-1.12.09.קבעו לי את היום והשעה לחתימה בלשכה.יש לי מס' שאלות:1. אני מבינה נכון שאין עלי לחתום כבר עכשיו באופן סדיר, אלא להתחיל בתום של 90 יום מיום ההתפטרות - כלומר ב-8.2.2010?2. מתי עלי להגיש את התביעה לביטוח לאומי?3. הסתכלתי על טופס תביעת דמי אבטלה (טופס 1500) ויש לי כמה שאלות לגביו.  א. בסעיף 3 מבקשים לרשום את החודש הראשון בו התייצבתי בלשכת התעסוקה ועבורו אני דורשת את דצי אבטלה - האם לציין פברואר 2010, למרות שלראשוה התייצבתי בדצמבר 2009?ב. בסעיף 5 מבקשים פרטים על בן זוג ומבקשים לצרף תלוש שכר אחרון. בעלי עצמאי - עוסק מורשה. מה עלי לצרף לגבי הכנסתו?תודה רבה

    • דמי אבטלה
      עו"ד מירב אפרים | 09/12/2009 14:53

      טלי שלום, את התביעה לביטוח לאומי עליך להגיש רק כאשר את מתחילה להתייצב באופן שוטף. לעניין התאריך הקובע מדובר בדצמבר (וזה החודש אותו את מציינת), ביטוח לאומי ימנה 90 ימי המתנה עד התשלום. בעניין בעלך, צייני כי הוא עצמאי.

      • דמי אבטלה
        טלי | 09/12/2009 14:58

        תודה על תשובתך המהירה, אבל עדיין לא הבנתי... עלי להתחיל לחתום כל שבוע בפברואר? ולציין את דצמבר כחודש ראשון?

    • דמי אבטלה
      אורנה | 11/12/2009 17:34

      שלום טלי ומזלטוב ללידה, מוסיפה לתשובתה של עו"ד מירב אפריים, 1-את יכולה להתחיל להתיצב באופן סדיר ולהיות זכאית לדמי אבטלה החל מההרשמה השוטפת בה תתיצבי בשירות התעסוקה. הרשמה ראשונה,עדיין לא מזכה בדמי אבטלה. את יכולה לחזור להרשמה באופן שוטף כעבור 90 ימים מיום התפטרותך או בכל מועד אחר במהלך השנה,כאשר יהיה לך סידור לתינוק שנולד ותהיי פנויה לעבודה. זכאותך לקבלת דמי אבטלה נשמרת מיום ההרשמה הראשון ועד לתום 12 חודשים מיום ההרשמה הראשון. 2-את התביעה לדמי אבטלה מגישים רק כאשר מתחילים להתיצב באופן שוטף. 3- ראי מענה מעלה.כל עוד אין לזכותך ימי זכאות לדמי אבטלה,אין צורך להגיש התביעה. לגבי הכנסות בן הזוג הן משמעותיות לצורך קביעת ימי הזכאות בדמי אבטלה אבל רק לאנשים "מבוגרים":-) בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תקופת%20הזכאות%20המרבית.aspx כפי שרשמה עו"ד מירב את מציינת את הסטטוס שלו. בהצלחה.

      • עדיין לא ברור
        טל | 22/12/2009 09:09

        הייתודה על תשובתך. מה שעדיין לא ברור לי זה דבר הבא. אני התפטרתי ב-8.11 והתייצבתי לראשונה בלשכת התעסוקה רק ב-1.12. אז מאיזה תאריך לספור 90 יום המתנה? מיום ההתפטרות או מיום בו התייצבתי בלשכת תעסוקה?עדיין לא התחלתי לחתום באופן סדיר. רק הגעתי לשם פעם אחת, כדי שתתחיל תקופת ההמתנה.אז אני לא יודעת מתי להתחיל לחתום באופן סדיר... תודה

        • תקופת המתנה לדמי אבטלה
          אורנה | 22/12/2009 17:53

          שלום טל, תקופת ההמתנה לדמי אבטלה למי שהתפטר, היא 90 ימים מיום התפטרותו. אי לכך,את חוזרת להרשמה באופן שוטף כעבור 90 ימים מ-8.11.2009 ולא מיום ההרשמה 1.12.2009 ראי מאתר ביטוח לאומי: מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי סיבה מוצדקת - יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תנאי%20זכאות.aspx בהצלחה.