גם באם זה יעלו לך את אחוזי הנכות הרפואית עדיין

  • פסוריאזיס
    דלית | 03/12/2009 23:35

    אודה לתשובתכם המהירה. קבעו לי 46 אחוזי נכות כללית. לאחרונה התגלה לי גם פסוריאזיס . האם זה יכול לעזור בהעלת אחוזי הנכות?

    • גם באם זה יעלו לך את אחוזי הנכות הרפואית עדיין  לת
      חיים רייזלר | 04/12/2009 00:14

      • המקלדת קפצה המשך לתשובה: זה לא מקנה קצבה אלא באם
        חיים רייזלר | 04/12/2009 00:19

        יקבעו לך לפחות 50% דרגת אי כושר ראה הסבר מפורט מאתר המל"ל: נכות - תנאי הזכאות 1. נכה או עקרת בית נכה 2. נכות רפואית – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. לעקרת בית נכה – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לה נכות רפואית בשיעור של 50% לפחות. 3. דרגת אי-כושר– פקיד התביעות של הביטוח הלאומי קבע שהמבוטח/ת איבד/ה 50% לפחות מהכושר להשתכר או לתפקד במשק בית. "נכה" - תושב ישראל ותושבת ישראל שאינה עקרת בית נכה, שמלאו לו/ה 18 שנים, ועדיין לא הגיע/ה לגיל פרישה, שעקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה, מתקיים בו אחד מאלה: אין לו/ה כושר להשתכר מעבודה או ממשלח יד או שכושרו/ה להשתכר צומצם עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר. אין לו/ה הכנסה בפועל מעבודה או ממשלח יד הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 60% מהשכר הממוצע 4,757 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) - למי שזכאי לקצבה במשך תקופה ממושכת או שיש לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה א') הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 45% מהשכר הממוצע 3,568 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) - למי שאינו זכאי לקצבה במשך תקופה ממושכת ואינו בעל ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה ב'). בקבוצה א' נכללים מי שעונים על אחד מאלה: נקבעה להם נכות רפואית בשיעור 70% ומעלה (משוקלל). נקבעה להם נכות רפואית בשיעור 40% לפחות לפי סעיף 33 ו/או 91 ברשימת הליקויים (משוקלל). הם היו זכאים לקצבת נכות 60 חודשים מתוך 84 החודשים שקדמו לכניסת התיקון לחוק לתוקף (כלומר, בתקופה שבין 1.8.02 ל-31.7.09). בקבוצה ב' נכללים מי שעונים על כל אלה: נקבעה להם נכות רפואית בשיעור שבין 40% ל-69% (משוקלל). לא נקבעה להם נכות רפואית בשיעור 40% לפי סעיף 33 ו/או 91 ברשימת הליקויים (משוקלל). הם לא היו זכאים לקצבת נכות 60 חודשים מתוך 84 החודשים שקדמו לכניסת התיקון לחוק לתוקף (כלומר, בתקופה שבין 1.8.02 ל-31.7.09). ל"נכה" תיחשב גם עקרת- בית אם עבדה כשכירה או כעצמאית 12 חודשים רצופים או 24 חודשים לא רצופים ב-48 החודשים, שקדמו להגשת התביעה לקצבת נכות, או שקדמו להפסקת העבודה - למי שהפסיקה לעבוד לאחר הגשת התביעה; וכן אם היא חיה בנפרד מבן זוגה, ולא גרה עמו ב-24 החודשים, שקדמו להגשת התביעה לקצבת נכות או לאחריה. וכן ייחשב ל"נכה" גם מי שהיה "עובד קטין" בסמוך לפני שנגרם לו אי-הכושר להשתכר. "עקרת בית נכה" – תושבת ישראל, שמלאו לה 18 שנים, ועדיין לא הגיעה לגיל פרישה , נשואה, שאינה עובדת אלא במשק ביתה, ובעלה מבוטח בביטוח הלאומי בביטוח זקנה ושאירים, ועקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה (למעט אם עבדה כשכירה או עצמאית): אין לה הכושר לעשות עבודות שמקובל לעשות במשק בית רגיל. או כושרה לעשות עבודות משק בית נצטמצם עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר. הגיל שבו תהיה זכאי לקצבת זקנה, בתנאי שהכנסתך מעבודה אינה עולה על סכום ההכנסה המרבית, והכנסתך שלא מעבודה, כגון הכנסה מנכסים או מריבית על השקעות אינה עולה על כפליים ההכנסה המרבית. ההכנסה מפנסיה אינה נלקחת בחשבון. עד 30 ביוני 2004 גיל זה היה לגברים 65 ולנשים 60. גיל זה עולה בהדרגה, וכשיושלם התהליך, הוא יהיה 67 לגברים ו-64 לנשים.

        • תודה על תשובתך. יש לי תנאי זכאות לנכות
          דלית | 04/12/2009 22:29

          רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לי נכות רפואית בשיעור של 46 אחוז ולאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 40 אחוזים.