מאחר ואתה פגעת בגלגל שהיה מונח על הכביש אתה אשם

  • תאונת דרכים בדרך לעבודה
    יוני | 30/11/2009 18:47

    שלום רב לכולם , היום קרה לי מקרה מאוד מעניין בעת נהיגה בכביש מהיר בדרך לעבודה . לרכב בכביש נפל הגלגל ספר מהרכב ונשאר על הכביש , רכב שנסעה אחריו עצר והבהב לו אם הפנסים על מנת שיעצור ויחזיר את הגלגל . רק שכאשר אני נסעתי (יש לציין במהירות מצחיקה של 80 קמ"ש) בכביש וראיתי שתי רכבים עומדים בצד הכביש (ללא וינקרים המסמנים על עצירת תקלה) רציתי לעקוף אותם , הדלקתי וינקר ופניתי לי שמאלה ,רק קרה דבר איום בגלל צל שנפל מרכב החונה (השעה 9.55 בבוקר) לא ראיתי את הגלגל ספר השוכב על הכביש , ועליתי אליו עליתי לאוויר כ 3 מטרים ונפלתי על ארבעת הגלגלים , אחד מהם התפוצץ כתוצאה מהמכה וכמאת ירדתי לתהום שליד הכביש (מזל שנזכרתי שצריך להאיץ במקרה כזה ולא לבלום ויצאתי מזה חיי) , קיבלתי מספר חבלות בגוף ואחת מהם החמורה בראש מהקפיצה ופגיעה בתקרה של האוטו אם הראש (מזל שהייתי חגור) .לבקשת קצין הרכב של חברתנו החלפתי פרטים אם הרכב שלו נפל הגלגל . נגרם נזק לרכב בו נסעתי , פיצוץ בגלגל וכנראה בעיה בפרונט , בחוזה העבודה מצוין שאלי לשלם את צד ג' בגובה של 1000 ₪ . למעשה ישנם 2 שאלות : 1. האם אני זה שצריך לשלם דמי השתתפות עצמית או שאותו אדם אשר לו נפל הגלגל על הכביש ? הרי אני זה שעליתי על הגלגל בסוף ולא משהו נכנס בי ? 2. האם כדי לי לתבוע את ביטוח לאומי באמצאות טופס תאונת עבודה או שעדיף לפנות לביטוח של הרכב השכור ? כפי שידועה לי ביטוח לאומי לא משלם נזקי גוף (תקנו אותי אם אני טועה) .

    • מאחר ואתה פגעת בגלגל שהיה מונח על הכביש אתה אשם
      חיים רייזלר | 01/12/2009 00:32

      לצערי נכון הגלגל של הרכב אך האחריות היא עליך לראות זאת.. לאור המקרה המיוחד פנה לעו"ד לקבלת עזרה.בהצלחה.

      • הייתי רוצה להתייחס ל
        יוני | 01/12/2009 11:20

        תודה על התשובה המהירה אך הייתי רוצה להתייחס יותר לנושאה של ממי אני מקבל את הפיצוי עקב כך ? הרי נגרם לי נזק לגוף , אני כבר יום שלישי בבית ללא עבודה , הולך לעבור קורס פיזיוטרפיה בקרוב , כאב וסבל ממי עדיך לתבוא את הפיצויי ?

        • תאונת דרכים / עבודה
          עו"ד מירב אפרים | 01/12/2009 21:22

          יוני שלום רב, לעניין נזקי גוף יש להגיש תביעה נגד חברת הביטוח בה אתה מבוטח בביטוח חובה. בהקשר זה אין רלוונטיות לשאלה מי אשם. עליך להגיש גם תביעה לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה, למרות שיש קיזוז חלקי בין ביטוח לאומי וחברת הביטוח זה כדאי. לעניין הנזק לפח, יש משמעות לשאלת האשם. אני מניחה שיקבע כי יש אשם תורם לשני הצדדים, אבל זה כבר שאלה למו"מ בין חברות הביטוח או להכרעת בית משפט.