נפגעי תאונות

  • עזרה דחוף אי יכולת עבודה עקב פציעה
    שחר | 29/11/2009 01:23

    לפני 3 חודשים לערך התחלתי חופש מחלה לאחר תום שימוש ב18 ימי מחלה, שבתוכם התחלתי טיפול אורטופדי ופיזותרפיה נכון להיום אני לא פוטרתי ולא התפטרתי וכרגע אין לי שום הכנסה משום מקור לא מהמעסיק ולא מביטוח לאומי יש לציין שאין לי ביטוח כול שהוא בשום חברת ביטוח או פנסיה אין לי מושג אם אני יכול לפנות לביטוח לאומי לדרישת הבטחת הכנסה כיוון שלא פוטרתי או התפטרתי . עקב שמעסיקי לא בקיא בחוקי דיני עבודה הוא חושש לפטר אותי שמה יעבור על החוק , כמו כן אני לא התפטרתי כי אני חושש שלא הקבל את דמי הבטחת ההכנסה. יש לציין שפניתי לרופא תעסוקתי ווהתיק של הפציעה בטיפול א. מה עליי לעשות במצב זה? ב. האם אני או מעסיקי יכולים להתפטר/לפטר ברטרו? ג. אם אני זכאי להבטחת הכנסה? ד.האם ההתפטרות שלי פוגעת בי בדרך כלשהי? ה. אם המעסיק שלי מפטר אותי האם זה פוגע בו? אשמח לתשובה בהקדם וסליחה על הבלגן!!!!

    • נפגעי תאונות
      אורנה | 29/11/2009 19:55

      שלום לך, תוכל להגיש ובהקדם(די דחוף) תביעה להכרה בנפגעי תאונות כמפורט להלן בהרחבה: http://www.btl.gov.il/benefits/Accident_Injury/Pages/default.aspx יש לך הנחיות מלאות כיצד לפעול. במקביל,אם אתה עדיין באבדן כושר עבודה מלא,הגש גם תביעה לנכות כללית(בה יש תקופת המתנה של 90 ימים,המשולמים במקרה שלך ע"י ביטוח תאונות): http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/default.aspx לגבי פיטורין/התפטרות,ממליצה להעלות שאלתך בפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו. בתום 90 ימים,בהם משולמים דמי תאונה, תוכל לבדוק הגשת תביעה להבטחת הכנסה,הנבדקת רק מיום הגשת התביעה ואילך,לתקופת המתנה לוועדות לנכות כללית וקביעת אחוזי נכות ואבדן כושר עבודה: http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/default.aspx כאשר מסתיים הטיפול בתביעה בנכות ותשולם קצבה,תקוזז הקצבה להבטחת הכנסה לתקופה החופפת(שכן,אין כפל קצבה). בברכת בריאות ובהצלחה.