תקופת המתנה בדמי אבטלה

  • דמי אבטלה כתוצאה מהתפטרות מרצון
    דני וענת | 11/11/2009 21:27

    שלום, הופננו מפורום דיני עבודה לכאן האם אדם שהתפטר מרצונו זכאי לקבל דמי אבטלה? עפ"י החוק הבנתי שיש הקפאה "צינון" של 90 יום למי שהתפטר מרצונו אך לא הבנתי האם הוא פשוט מקבל דחייה של 90 יום או שהוא מאבד לחלוטין את הזכאות לדמי אבטלה ל-90 יום. במילה אחרות נגיד אדם זכאי לקבל שנה שלמה דמי אבטלה אז במידה והוא מתפטר מרצונו הוא פשוט יקבל את השנה אחרי 90 יום או שהוא פשוט מאבד חודש וחצי של זכאות. תודה.

    • תקופת המתנה בדמי אבטלה
      אורנה | 12/11/2009 11:13

      שלום לך, לאחר הרשמה ראשונה בשירות התעסוקה לקיבוע הזכאות לדמי אבטלה: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תנאי%20זכאות.aspx לחזור להרשמה באופן שוטף כעבור 90 ימים,מיום ההתפטרות(לשים לב,שתקופת ההמתנה נבדקת מיום ההתפטרות). כל הזכויות נשמרות,רק נדחות. לשים לב,שההרשמה הראשונה שומרת על הזכויות לתקופה של 12 חודשים מיום ההרשמה הראשון,(אם למשל מתחילים לעבוד בתקופת ההמתנה וממשיכים מספר חודשים נוסף ומפסיקים מסיבה כלשהי,הזכות שקובעה נשמרת). קיראו בקישור מטה בנושא "תקופת הזכאות המירבית" על פי גיל ומס' "תלויים"(בן זוג וילדים)כמו "סכומי דמי האבטלה..." בהצלחה.