הבטחת הכנסה

  • חוסר פרנסה
    n.w | 11/11/2009 18:40

    שלום, יש לי נכות של 30% לצמיתות בעיקבות פציעה בפיגוע טרור. לפניי מספר חודשים פוטרתי ממקום עבודתי, אך אני לא זכאית לדמי אבטלה משום שעבדתי כפרילנסרית ולא כשכירה, הגשתי בקשה לחוסר פרנסה בביטוח הלאומי, מאז עבר כבר חודש! אין לי ממה לחיות כרגע משום שלמרות מאמצים רבים עדיין לא מצאתי עבודה. אני נמצאת במצב כלכלי עגום ומלחיץ ורציתי לשאול: כמה זמן בערך לוקח כל התהליך מרגע הגשת הבקשה לחוסר פרנסה ועד קבלת הקיצבה? האם הקיצבה משולמת רטרואקטיבית? תודה רבה.

    • הבטחת הכנסה
      אורנה | 12/11/2009 11:20

      שלום לך, בתום בדיקת התביעה והמסמכים שצרפת לתביעה תשולם לך התביעה אם את עומדת בתנאי הזכאות. הזכאות נקבעת בד"כ מיום הגשת התביעה ועד ה-7 בכל חודש. האם את מתיצבת כנדרש בשירות התעסוקה כדורשת עבודה? גם כאן,יש דווח על ימי התיצבות לצורך בדיקת הזכאות. לשאלה,היכן נמצא הטיפול בתביעתך ובקשה לבדיקת הוצאת מקדמה לפי הצורך,יש לבדוק במוקד 6050* או לפנות לסניף המטפל בך(למנהל מח' הבטחת הכנסה/מנהל הסניף). בהצלחה.

    • תגמול מחוסר פרנסה
      אורנה | 15/11/2009 20:24

      שוב שלום לך, אני מבינה שכבר פנית אלינו לפורום בעבר ואני הפנתי לתשומת ליבך לתגמול מחוסר פרנסה: תגמול מחוסר פרנסה לתגמול מחוסר פרנסה זכאי נכה שדרגת נכותו הזמנית או הקבועה אינה פחותה מ-20%, גילו בעת הגשת הבקשה הראשונה מעל 18 שנה אך אינו עולה על 67 שנה, הכנסותיו מכל מקור שהוא (למעט תגמולים על פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה) אינן עולות על מחצית ה"שכר הקובע", והוכיח כי עשה כל אשר ביכולתו כדי לקבל הכנסה או להגדילה: נרשם בלשכת התעסוקה כדורש עבודה בתוך שבוע מיום היותו מחוסר פרנסה, וממשיך להירשם כדורש עבודה. לא סירב לקבל עבודה שהוצעה לו על ידי לשכת התעסוקה, ומוכיח כי הוא עושה נסיונות להשתלב בעבודה. נמצא בהליך שיקומי של אבחון או הכשרה לעבודה. נכה שסיים לימודיו במוסד להשכלה גבוהה, ודרגת נכותו אינה פחותה מ-40% ועדיין לא מצא עבודה, זכאי לתגמול מחוסר פרנסה לתקופה של מכסימום 6 חודשים הסמוכים למועד סיום לימודיו. תגמול מחוסר פרנסה מוגבל לתקופה של מכסימום 24 חודשים. שיעורי התגמול: רווק + נשוינשוי עם ילדים נכות 10% - 18%2,346.16 ש"ח (החל ב- 01.10.2008) 3,430.06 ש"ח (החל ב- 01.10.2008) נכות 19% - 39%3,430.06 ש"ח (החל ב- 01.10.2008) 4,884.40 ש"ח (החל ב- 01.10.2008) נכות 40% ומעלה4,884.40 ש"ח (החל ב- 01.10.2008) 6,329.60 ש"ח (החל ב- 01.10.2008 גם במקרה זה,אם את עומדת בכל התנאים,כולל הרשמה בשירות התעסוקה,יש לבדוק בביטוח הלאומי במוקד 6050* היכן עומד הטיפול בתשלום התביעה. בהצלחה.

      • תודה רבה!
        n.w | 16/11/2009 11:39

        אורנה שלום, תודה על תשובתך המפורטת ועל היחס. אכן פניתי בעבר לפורום, הוא פורום נפלא וטוב שהוא קיים, אני בטוחה שאתם עוזרים להמון אנשים! לי בהחלט עזרת. בהצלחה לכולם.