דמי אבטלה ללא תקופת המתנה

  • דמי אבטלה בעקבות התפטרות
    יפעת | 09/11/2009 16:23

    שלום אני מודה לכם על האפשרות להתייעץ ולקבל עזרה שמאד חשובה לי בימים אלה אני סיימתי את עבודתי בתאריך 31.8.09 בחינוך הבלתי פורמלי באחד המושבים בארץ מהסיבה שבני הצטרף לאותו צהרון שעבדתי בו בתור מטפלת מובילה סיום העבודה היה ברור לשני הצדדים שאין באפשרותי להמשיך באותו מקום. הגשתי בקשה לביטוח לאומי על התפטרות בשל הסיבה הנל אך הם סירבו בטענה שסיבה זו לא מוצדקת אני אמורה לקבל את דמי האטלה רק לאחר 90 יום מההתפטרות פניתי אליהם בשנית הם אמרו שאני צריכה לערער שאלתי: יש לי אפשרות להשיג טופס ממקום העבודה שהם "היו מרוצים מעבודי וסיימתי בעקבות סיום חוזה" האם טופס זה מספיק? האם זו לא סתירה לבקשה הקודמת שגם הם חתמו עליה שהתפטרתי מהסיבה הרשומה לעיל? איזה עוד פרטים אני צריכה לבקש מהם להוסיף לאותו מכתב? מהם ההשלכות אם בסופו של דבר אחשב שהתפטרתי ולא פוטרתי מבחינת זכאויות לדמי אבטלה או לקורסים מביטוח לאומי ...? האם אני אקבל את כל הכסף (138 ימים) לאחר 90 היום המדוברים.? האם עליי להמציא מכתב פיטורים בכל זאת ? האם אני אמורה לקבל פיצויים מהמעביד ישירות וזה אומר משכורת אחת על כל שנה בלי קשר לקרן המנהלים שיש לי שמשם אני זכאית לקבל את החלק של הפיצויים? תודה מראש!!!!!!!!!!

    • דמי אבטלה ללא תקופת המתנה
      אורנה | 10/11/2009 07:42

      שלום לך, מכתב על סיום חוזה/התקשרות דינו כדין מכתב פיטורין. לגבי קורסים והכשרה מקצועית בשירות התעסוקה בדקי מול הפקיד/ה המטפלים בה,מה עומד כרגע על הפרק ומה מתאים עבורך. תשלום דמי אבטלה משולם רק למי שמתיצב בשירות התעסוקה בכל 17 בחודש עבור חודש קודם. למי שנקבעה תקופת המתנה של 90 יום אינו מקבל תשלום עבור תקופה זו. 138 ימי אבטלה משולמים כל עוד לא מפנים אותך לעבודה. בנושא פיצויים,תוכלי להעלות שאלתך בפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו(ברשימה למעלה). בהצלחה.

      • חידוד השאלה לגביי התפטרות
        יפעת | 10/11/2009 09:30

        האם לא תיווצר בעיה אם הגשתי לפני חודש את התביעה לביטוח לאומי עם הודעה שהתפטרתי בעקבות כניסת בני לצהרון שאותו אני מנהלת לבין הערעור ובו מכתב ממקום העבודה שהם כותבים שהם היו מרוצים מעבודתי וסיימתי בעקבות סיום חוזה. האם לא יכולה להיות מורמת גבה לגבי אמינותם של הדברים??? כאילו אני נעזרת במקום העבודה להוציא דמי אבטלה מביטוח לאומי? שאלה שניה: אם אני בת 35 ואם ל3 ילדים האם מגיעים לי 138 ימים שבהם אקבל דמי אבטלה ? במקרה שאני אמורה לקבל לפי 138 ימים, האם אני אקבל את הכל רק לאחר 90 ימים? ז"א עיכוב של 90 יום ולאחרן אקבל בכל חודש את דמי האבטלה במשך חצי שנה? האם אני זכאית לקורסים למרות שהתפטרתי? אילו הבדלים קיימים בין אדם שהתפטר לבין אדם שמפוטר מבחינת תנאים? תודה ענקית מקרב לב

        • דמי אבטלה
          אורנה | 10/11/2009 13:19

          איני יכולה להכנס כאן לתגובות שיתקבלו בביטוח הלאומי לאור פנייתך עם תנאים משתנים. את ימי הזכאות תקבלי במלואם,כל עוד את מתיצבת בשירות התעסוקה, אם יוחלט ללא תקופת המתנה או לאחר תקופת המתנה. לתשומת לבך,אם את מחליטה לפנות לביטוח הלאומי בבקשה להכרה בהתפטרותך כמוצדקת,עלייך להמשיך ולהתיצב בשירות התעסוקה גם בתקופת ההמתנה,כך,ישולמו לך דמי האבטלה עבור ימי התיצבותך במידה ומאשרים. אם את מחליטה שלא לערער או שהערער לא מתקבל,את יכולה לחזור להרשמה באופן שוטף ותהיי זכאית לדמי אבטלה עבור התיצבותך,בתום 90 ימי המתנה ואילך, מיום הפסקת עבודתך. את יכולה כבר לבדוק זכאות לקורס/הכשרה מקצועית בשירות התעסוקה ללא קשר לדמי האבטלה. אפשר לבדוק בינתיים זכאות להבטחת הכנסה: עליך להגיש תביעה על גבי טופס תביעה להבטחת הכנסה בסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום מגוריך. בנוסף עליך להביא המסמכים הבאים: תעודת זהות אישורים כאמור בתנאי הזכאות מספר חשבון הבנק ואישור מהבנק או המחאה מבוטלת, המאשרים שאתה הוא בעל החשבון, שבו אתה מבקש לקבל את הקצבה. ריכוז דפי עו"ש מחשבונך לשלושת החודשים האחרונים - ראה: מבחן הכנסה אין כל הבדל בתנאים בין מי שמתפטר/מפוטר(פרט לתקופת ההמתנה). בהצלחה.