אני מציע לפנות למשרד מבקר המדינה לפרשנות לידיעתי

  • פטור ממבחן תעסוקה בהבטחת הכנסה
    ליאור | 15/10/2009 21:04

    לדברי משרד מבקר המדינה פטור ממבחן תעסוקה מאז 2003 ניתן למי שזכה להיות מוכר עם נכות רפואית של לפחות 75% מביטוח לאומי בנכות כללית ודרגת אי-כושר השתכרות 75%. האם לדוגמה מי שיש לו דרגת נכות רפואית 83% (אבל אי-כושר השתכרות של 60%) יכול לקבל פטור ממבחן תעסוקה? כמו כן גם מי שיש לו 40% נכות רפואית ואי-כושר השתכרות 75% גם כן יכול לקבל פטור ממבחן תעסוקה? אם שני המקרים השונים הנ"ל תופסים לגבי הפטור, מה צריך לעשות? ללכת להבטחת הכנסה ולהציג אישור מנכות כללית על תשלום קיצבת נכות בגין 83% נכות רפואית ואי-כושר 60%?

    • אני מציע לפנות למשרד מבקר המדינה לפרשנות לידיעתי
      חיים רייזלר | 17/10/2009 12:16

      הפטור למבחן תעסוקה לרשומים מטה: הבטחת הכנסה - פטורים ממבחן תעסוקה מי שמקים עסק קטן אסיר בעבודות שירות אסיר משוחרר אסיר במעצר בית אם לילד שטרם מלאו לו שנתיים אב הורה יחיד שלילד שבהחזקתו טרם מלאו שנתיים מי שהגיע לגיל הפרישה אישה הרה מהשבוע ה-13 להריון חולה שאינו מסוגל לעבוד יותר מ-30 יום רצופים המטפל בבן משפחה חולה ילד נטוש או ילד יתום הנמצא בשיקום מקצועי הלומד באולפן מי שלומד באולפן מטעם משרד הקליטה - לימודי בוקר 5 ימים בשבוע. מי שהוכר כמכור לאלכוהול על-ידי המרכז לטיפול באלכוהוליסטים בפיקוח משרד העבודה. מכור לסמים דר רחוב מי שנקלע למצוקה חמורה עקב אסון או מקרה לא צפוי אם לילד נכה מי שנשלח להכשרה מקצועית בשעות היום על-ידי שירות התעסוקה מי שמקים עסק קטן מי שמקים עסק קטן בליווי גורם מקצועי (מט"י, העמותה להעצמה כלכלית לנשים וכו'), שההכנסות ממנו נמוכות ועל פי התנאים שנקבעו. תקופת הזכאות: התקופה הראשונה של הקמת העסק, עד 18 חודשים, בתנאי שקיימת עלייה ברמת ההכנסות, ועל פי הקריטריונים שנקבעו. לקבלת פרטים יש לפנות לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריך. אסיר בעבודות שירות אסיר המועסק בעבודות שירות על-פי פקודת עבודת עונשין. המסמכים הנדרשים: אישור משירות בתי הסוהר. תקופת הזכאות: כל זמן שהאסיר מבצע את עבודות השירות. אסיר משוחרר מי שהיה במאסר 6 חודשים רצופים לפחות, ובלבד שהגיש תביעה לקצבה עד חודשיים לאחר החודש שהשתחרר. המסמכים הנדרשים: אישור מבית הסוהר תקופת הזכאות: חודשיים - למי שהגיש תביעה בחודש שהשתחרר או בחודש הראשון שלאחר חודש השחרור; חודש - למי שהגיש תביעה בחודש השני שלאחר חודש השחרור. פרטים בפרק "קצבה לאסיר משוחרר". אסיר במעצר בית מי שנמצא במשך כל שעות היום במעצר בית, וקיים פסק דין על תקופת מעצר הבית. תקופת הזכאות: כל זמן שתנאי זה מתקיים. אם לילד אם שיש עמה ילד שטרם מלאו לו שנתיים, לרבות אם במשפחה אומנת. תקופת הזכאות: כל זמן שהתנאים הנ"ל מתקיימים. אב הורה יחיד אב הורה יחיד (כולל אב נשוי, שחי בנפרד מבת זוגו) שבהחזקתו הבלעדית ובטיפולו ילד שטרם מלאו לו שנתיים. תקופת הזכאות: כל זמן שהתנאים הנ"ל מתקיימים. מי שהגיע לגיל פרישה אישה הרה המסמכים הנדרשים: אישור רפואי שנרשם בו שבוע ההיריון. תקופת הזכאות: למן השבוע ה-13 להריון ועד תום ההיריון. חולה שאינו מסוגל לעבוד יותר מ-30 יום רצופים הכוונה למחלה זמנית, תאונה, ניתוח , או למי שזכאותו נבחנת לעניין קצבת נכות ועדיין לא התקבלה החלטה. המסמכים הנדרשים: אישור רפואי על המחלה ועל פרק הזמן שאינו מסוגל לעבוד. תקופת הזכאות: כל זמן שאינו מסוגל לעבוד ועד 6 חודשים. המטפל בבן משפחה חולה מי שאחד מבני משפחתו (בן זוגו; ילדו, לרבות ילד במשפחה אומנת; בנו הבוגר או הורהו) חולה וזקוק להשגחה מתמדת, והוא גר עם החולה באותה דירה, ומטפל בו ברוב שעות היממה, 45 ימים רצופים לפחות (לפני הגשת התביעה לקצבה). המסמכים הנדרשים: אישור רפואי בדבר הצורך בהשגחה מתמדת על החולה. באישור תירשם תקופת ההשגחה. תקופת הזכאות: עד 6 חודשים יותר מ 6 חודשים: 1. אם הילד מקבל קצבה לילד נכה מן המוסד לביטוח לאומי, ואמו מטפלת בו, או אם הילד הנכה נמצא בהחזקתו הבלעדית של אביו המטפל בו. 2. אם ההורה החולה קשיש בן 65 ומעלה או קשישה בת 60 ומעלה. הורה המטפל בבן חולה כאמור (ילד או בן בוגר) לא יהיה זכאי לקצבה, אם בן הזוג מוגדר כ"בלתי ניתן להשמה" או הגיע לגיל הפרישה (אלא אם כן אושפז הילד), או אם בן הזוג זכאי לקצבה לפי אב הורה יחיד המטפל בבן בוגר חולה או בהורה חולה אינו זכאי לקצבה, אם החולה מקבל קצבת שירותים מיוחדים לנכה או אם אדם אחר זכאי לקצבה בעבור הטיפול בחולה. ילד נטוש או ילד יתום הנמצא בשיקום מקצועי מי שנמצא במרכז לשיקום מקצועי, או במסגרת שיקום מטעם המוסד לביטוח לאומי או הרשות לשיקום האסיר, או במסגרת שיקומית בפיקוח משרד ממשלתי, ומרבית שעות היום מוקדשות לשיקום. המסמכים הנדרשים: אישורים על השתתפות פעילה בהליך השיקום תקופת הזכאות: כל זמן שנמצא בשיקום לומד באולפן מי שלומד באולפן מטעם משרד הקליטה - לימודי בוקר 5 ימים בשבוע. מכור לאלכוהול מי שהוכר כמכור לאלכוהול על-ידי המרכז לטיפול באלכוהוליסטים בפיקוח משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה. מכור לסמים מי שהוכר כמכור לסמים על-ידי הגופים שהוסמכו לכך על-ידי שר התעשייה, המסחר והתעסוקה. דר רחוב מי שמטופל על-ידי הלשכה לשירותים חברתיים במשרד העבודה והרווחה ומוגדר על ידה כדר רחוב. מי שנקלע למצוקה חמורה עקב אסון או מקרה לא צפוי תקופת הזכאות: עד חודשיים. אם לילד נכה תקופת הזכאות: עד שימלאו לילד 18 שנים. אלמן/ה, גרוש/ה או רווק/ה אשר בחזקתו ילד/ה עד גיל 18 הנמצא עמו, והוא/היא אינו/ה חי/ה עם ידוע/ה בציבור כבן/בת זוגו, או נפרד/ת בתנאים מסוימים. להרחבה עיין בקישור: http://www.btl.gov.il/BENEFITS/INCOME_SUPPORT/Pages/פטורים%20ממבחן%20תעסוקה.aspx בהצלחה.