דמי לידה

  • דמי לידה חלקיים - שאלה
    ארז | 06/10/2009 13:36

    שלום רב, אני צריך יעוץ בנושא דחיית דמי לידה מלאים: אשתי החלה לעבוד כעצמאית בפברואר 2008. עד מאי 2008 הרוויחה 10000 ש"ח סך הכל (מעט כל חודש) ממאי ועד דצמבר 2008 הרוויחה 50000 ש"ח (כ 6250 ש"ח לחודש) כך שבסיכום שנה (10 וחצי חודשים) הכניסה 60000 ש"ח במשך כל השנה. בסוף דצמבר אשתי ילדה. שאלה: האם היא זכאית לדמי לידה מלאים ???? ביטוח לאומי אומר שלא. אני חושב שכן כי אם נחלק 60000 ש"ח ל10 וחצי חודשים נקבל שאילו כל חודש הרוויחה 5700 ש"ח מה אני מפספס פה? מה לעשות? האם יש משמעות לעובדה שבחודשים עד מאי נאמר לה שהיא לא מבוטחת עקב הכנסה נמוכה? תודה רבה, ארז

    • דמי לידה
      עו"ד מירב אפרים | 06/10/2009 16:19

      ארז שלום, האם בחודשים 2-5/09 שילמה מקדמות? האם היתה רשומה כעצמאית? האם כבר אז נקבע כי אינה עונה להגדרת עצמאית או שמא מדובר בקביעה של ביטוח לאומי למפרע?

      • תשובה לשאלותיך
        ארז | 06/10/2009 17:11

        תודה רבה על התגובה. להלן תשובתי: 1. כל התקופה שולמו מקדמות החל מ2/09 בו נפתח התיק. 2. ביטוח לאומי המציא אישור שהיא עצמאית החל מה2/09 אך אינה מבוטחת ואינה עונה להגדרה כעצמאית. רק החל ממאי עדכנו את ההכנסה. תודה ארז

        • דמי לידה
          עו"ד מירב אפרים | 06/10/2009 20:03

          ארז שלום, השאלה שהעלית מעניינת ומחזירה אותנו למחלוקת מומחים כאן בפורום לפני מספר חודשים, בנושא דומה. לאור קיומה של המחלוקת, אשמח לבדוק את הנושא עבורך (באופן עקרוני) מול ביטוח לאומי לאחר פגרת סוכות.

          • אשמח לקבל תשובה, תודה רבה
            ארז | 07/10/2009 12:01

            תודה רבה, רק נקודה לקינוח: ביטוח לאומי לא מסוגל להסביר את החוק - זה אמור להיות פשוט, מה זה משנה כמה אני מרוויח בכל חודש אם בסיכום שנתי הרווחתי מלא? האם החישוב לחודשי זכאות דמי לידה (10 חודש) הוא בהסתכלות שנתית או כל חודש עומד בפני עצמו? ארז

    • הבעיה במחלקת הגביה ......
      מסאלחה ג'אודת עוד | 07/10/2009 18:16

      1. הטענה שלך אינה נכונה לגבי חלוקת השכר השנתי חלקי חודשי העבודה , טענה זו לא תתקבל בבית הדין . נקודה .חבל על המאמץ , דמיין לעצמך שאשה פתחה עסק לפני תשעה חודשים ולא היו לה הכנסות בכלל ורק בחודש העשירי הכניסה 60000 ש"ח אז היא זכאית לדמי לידה ??בטח שלא 2. ביטוח לאומי מסתכל על חודשי עבודה בבואו לקבוע דמי לידה , 3. הבעיה אצלך אם הבנתי נכון את השאלה היא בעת פתיחת התיק בביטוח לאומי פתחתם תיק אך רשמתם שאשתך אינה עונה על הגדרת עצמאית\ או בגגל מספר השעות הנמוך או שכר נמוך בהתאם לשלושת המבחנים בביטוח לאומי , ורק בחודש מאי הגדלתם את ההכנסה ובכך הפכה אשתך כעצמאית . 4. מה אתה יכול לעשות ? א. אם אשתך עבדה יותר מעשרים שעות בשבוע לאחר פתיחת העסק שלה אז היא יכולה להגיש בקשה לתיקון חשבון שלה בביטוח לאומי יחד עם הגשת דין וחשבון רב שנתי חדש ( יתכן שעסק לא צפה שיעבוד יותר מעשרים שעות או להרוויח יותר מ 1000 ש"ח ואלחר מכן בפועל הוא עבד יותר מעשרים שעות בשבוע ואז הוא הופך לעצמאי שעונה על ההגדרה ) אבל יתכן שהוא יתקל בדחיית מחלקת הגביה \ משתי סיבות אחת שב"ל לא אוהבים לתקן רטרואקטיבי במיוחד כשיש תביעה לביטוח לאומי כמו דמי לידה , ויש פתרון לזה . ב. אתה צריך להוכיח שהיא עצמאית בחודשים 2 עד 4 \2009 , או במספר השעות השבועיות , או בסכום ההכנסה או בשילוב של שניהם , אבל אתה צריך להתייעץ עם הרוה חשבון שלך שידריך אותך, הוא הראשון שיכול לעזור לך לפני עורכי הדין

      • האם הבנתי נכון?
        ארז | 08/10/2009 11:37

        תודה רבה על המידע, אני רוצה לראות שהבנתי: מכיוון שאשתי עבדה כעצמאית בחודשיים הראשונים (2-4/2008) רק 5 שעות בשבוע והרוויחה מעט מאד, לכן היא לא זכאית לדמי לידה מלאים כי היא לא עמדה 1) לא ב 20שעות שבועיות 2) לא בהכנסה חודשית מספיקה לביטוח. וזה לא משנה שבהמשך היא הרוויחה הרבה. נכון? שוב תודה על העזרה, ארז