זכאות לדמי לידה

  • עבודה בזמן חופשת הלידה---דחוף מאוד
    עו"ד | 18/09/2009 10:53

    אני עובדת 4\3 משרה כשכירה , בחודש אוקטובר הבא אתחיל לעבוד במקום עבודה שני כשכירה בהיקף של 3 שעות בשבוע בלבד . בחודש 2010\2 אלד בעזרת השם , שאלתי האם אני יכולה להגיש דמי לידה בגין מקום העבודה הראשון בלבד ובמקום העבודה השני אני אמשיך לעבוד , סה"כ עבודתי במקום השני רק 3 שעות בשבוע ...האם עבודתי במקום העבודה השני תפגע בזכותי לקבל דמי לידה שהגשתי בגין מקום העבודה הראשון בלבד ??? תודה מראש על העזרה

    • זכאות לדמי לידה
      אליהו קייקוב | 21/09/2009 16:53

      שלום רב, תוכלי לעיין בקישורים המצורפים להלן בכדי לעמוד על זכויותייך. על פניו נראה שתהיי זכאית לדמי לידה אלא שבחישוב שיעור דמי הלידה יתחשבו בהכנסה הקטנה ולא בקודמתה (למעט מקרים המנויים בצירוף האחרון שלהלן, בכפוף לתנאים המנויים כמובן). שיהיה בשעה טובה.

      • צירוף הקישורים בשנית
        אליהו קייקוב | 21/09/2009 17:09

        הקישורים לא עבדו. הריני לצרפם בגוף התשובה: http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/תנאי%20הזכאות.aspx http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/שיעורי%20דמי%20הלידה.aspx http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/השלמת%20שכר%20לצורך%20חישוב%20דמי%20הלידה.aspx

    • עבודה בזמן חופשת לידה
      עו"ד מירב אפרים | 21/09/2009 20:14

      עבודה בזמן חופשת לידה תשלול את הזכאות לדמי לידה. ראי סעיף 56 לחוק. המוסד רשאי לשלול את הזכות לדמי לידה, כולם או מקצתם, אם קרה אחד מאלה: (1) בתוך הזמן שבעדו משתלמים דמי לידה עבדה המבוטחת שלא במשק ביתה; (2) בתוך ששת השבועות שלפני יום הלידה המשוער עבדה המבוטחת שלא במשק ביתה בימים שרופא, שהסמיך המוסד, אסר עליה לעבוד בהם; (3) המבוטחת לא מילאה אחרי הוראת המוסד בדבר פיקוח רפואי בקשר להריון וללידה.