דמי אבטלה

  • חישוב דמי אבטלה
    אבי | 10/09/2009 10:21

    במהלך עבודתי השתכרתי שכר בסיס (כ60%) + פרמיות ביצוע (כ-40%9. בסוף פברואר קיבלתי הודעה על פיטורי ועבודתי הופסקה לאלתר. המשכתי לקבל משכורת בסיס במשך 3 חודשים נוספים. במכתב הפיטורין מצויין כי פוטרתי בסוף מאי וכי בחודשים מרץ-מאי קיבלתי שכר בסיס בלבד, וללא עמלות, בגין שלושה חודשי הסתגלות. בביטוח הלאומי קבעו לי דמי אבטלה לפי שכר הבסיס בלבד, לטענתם, אינם יכולים להתחשב בכך שזה לא שכרי המלא במשך שנות העבודה הקודמים, למרות שנכתב כי זוהי תקופת הסתגלות. מכתב ערעור ושיחה עם מנהלת מח' האבטלה לא הועילו. מה התוקף המשפטי של החלטתה? מה עלי לעשות כדי לשנותה? תודה.

    • דמי אבטלה
      אורנה | 11/09/2009 06:39

      שלום לך, מקריאה בשאלתך, אני מבינה שלא המשכת לעבוד לאחר ההודעה על הפסקת עבודתך? האם התשלומים עבור 3 חודשים נוספים שולמו לאחר הפסקת עבודתך? אם התשובה היא כן, הרי שנפלה טעות במילוי הטופס שמולא ע"י מעסיקך, שכן הפסקת עבודתך היתה בסוף פברואר, והתשלומים ששולמו מעבר ליום הפסקת עבודתך היו עבור אי מתן הודעה מראש/תקופת הסתגלות מהם לא מנכים דמי ביטוח לאומי. מעסיקך אמור להכין טופס חדש מתוקן, בו הוא מציין את יום הפסקת עבודתך בפועל, ולפיכך אינו אמור לרשום תשלומים ששולמו לאחר ניתוק יחסי עובד/מעביד כפי שמופיע בטופס התביעה/חלק המעסיק/עמוד 5 מתוך 6 סעיף 3 http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/שיעורי%20הקצבה.aspx אם מעסיקך אכן מילא הטפסים כמות שהם, כתוב מכתב דחוף למנהלת המחלקה עם העתק למנהל הסניף, לתיקון הנתונים שעל פיהם חושבו לך דמי האבטלה. ולא,יהיה עליך לתבוע בבית הדין לעבודה. בהצלחה.

      • תודה רבה. בהמשך לשאלתך, פירוט
        אבי | 11/09/2009 09:45

        במכתב המעסיק מצויין כי פוטרתי ב31/05 וכי עבודתי הופסקה ב-28/02. בנוסף מצויין, ציטוט "בגין 3 חודשי הסתגלות שבין 02/09 ל-05/09 שולם לו שכר בסיס ללא פרמיות להן היה זכאי בתקופת עבודתו". למכתב ששלחתי למנהלת המחלקה נענתי כי מאחר ויחסי עובד מעביד הסתיימו ב-31/05 מחושבים דמי האבטלה לפי 75 ימי העבודה האחרונים ואין להם שיקול דעת. בחישוב שעשו לפי הנ"ל, לא התחשבו בתשלומים נוספים שקיבלתי כמו-מענק פרישה, יתרת חופשה, הבראה וכד'. כך שבפועל אני מקבל כ-30% פחות מהמגיע לי לפי השכר האמיתי במהלך תקופת העבודה.

        • הפסקת עבודה
          אורנה | 11/09/2009 10:16

          מעסיקך למעשה סיים עבודתך ב-28.2.2009 כך היה צריך להיות מצויין גם באישור על הפסקת עבודתך. עבור תקופת ההסתגלות, התשלומים שולמו למעשה לאחר הפסקת עבודתך וניתוק יחסי עובד/מעביד. האם חישוב פיצויי הפיטורין נעשה עד ל-31.5.2009? האם שולמו עבורך הפרשות לתנאים סוציאליים עד 31.5.2009? השאלה היא מתי הפסיקו להתקיים יחסי עובד מעביד. כדאי לפנות גם לפורום דיני עבודה בנושא המועד בו נפסקו יחסי/עובד מעביד,כדי לבדוק זכויותיך.

          • תשובות
            אבי | 11/09/2009 15:53

            שוב תודה, ולשאלותייך הפיצויין חושבו לפי 31/05. שולמו לי תנאים סוציאליים, כולל כמובן ביטוח לאומי, עד 31/05 יחסי עובד מעביד נותקו ב-31/05. אם זהו הקריטריון-ניתוק יחסי עובד מעביד- מה בדבר גובה השכר בתקופה זו. הרי אינו משקף מה שהיה בפועל. מה גם שקיזזו מהחישוב את התוספות שהן חלק מהשכר. האם יש דרך לשנות? מי מוסמך להפעיל שיקול דעת? הרי ברור שהחישוב אינו משקף את השכר האמיתי ("הפרמיה" ששילמתי) ואני לא מקבל את מה שבאמת מגיע לי.

            • דמי אבטלה
              אורנה | 13/09/2009 07:03

              שלום לך, לגבי דמי אבטלה,אכן החישובים נערכו לך על פי חוק. לגבי שכרך זהו הסכם בינך ובין מעסיקך וכידוע פרמיות משולמות על תפוקה,שעל פי הסבריך לא המשכת לעבוד בתום ההודעה על הפסקת עבודתך. זהו תחום בנושא דיני עבודה ולקבלת הסברים ממליצה שוב לפנות לפורום המתאים. בברכה לשנה טובה.

              • תודה רבה על העזרה  לת
                אבי | 13/09/2009 10:21