האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?

  • התפטרות לצורך טיפול בילדים
    נטלי | 09/09/2009 17:11

    אני בחופשת לידה והודעתי למעסיק שלי שאני מאריכה אותה עד למקסימום כלומר עד שהילד בן שנה - חל"ת במידה ואני רוצה להתפטר כי זה עבודת משמרות כולל שבתות וחגים והם לא מאפשרים לי לעבור למשרת אם - בוקר מה הזכאות שלי מבחינת הביטוח לאומי? כלומר האם אני צריכה להתפטר עד תקופה מסוימת בכדי שזה יחשב לי כפיטורים? ( בלי שום קשר למוצדק או לא , המתנה או לא)חלק אומרים לי שאני צריכה להודיע לפני שהילד בן 9 חודשים אשמח לתשובה מקצועית תודה נטלי

    • האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
      אורנה | 09/09/2009 20:53

      שלום נטלי ומזלטוב ללידה, ראי משאלות/תשובות באתר ביטוח לאומי(יתכן ועניתי לך גם בפורום אחר) אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת. שימי לב שלאחר 12 חודשים מיום הלידה, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה שכן,הבדיקה לזכאות נעשית רק מיום ההתיצבות הראשון בשירות התעסוקה,18 חודשים אחורה,בהם עלייך לצבור 360/300 ימים לעובד בשכר יומי/שעתי(ניתן לצבור גם ב-12 חודשים). מיום הלידה ועד 2 חודשי חל"ת ראשונים בהם מעסיקך מחוייב על פי חוק לתשלום דמי ביטוח לאומי עבורך,יש כיסוי ס"ה ל-5 חודשים. בתום שנה,יהיו 7 חודשים ללא תשלום דמי ביטוח כעובדת(אגב,את צריכה לשלם דמי ביטוח בגובה 147 ש"ח מידי חודש מאחר ומעמדך הוא עובדת בחל"ת)ולא תהיה לך תקופת אכשרה=360/300 ימים כנ"ל הניתנים לצבירה כרשום מעלה. 18-7=11 חודשים בהם חסר לך חודש עבודה. לתשומת ליבך,התפטרות מעבודה המזכה בפיצויים, היא רק עד 9 חודשים מיום הלידה(ועלייך לקחת גם תקופת הודעה מראש שבועיים או חודש על פי תקופת עבודתך). שאלות בנושא זה להעלות בפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו. בהצלחה.

      • תגובה לאורנה
        נטלי | 09/09/2009 23:08

        הי תודה על התשובה , רק שאני קצת מבולבלת אני עבדתי 5 שנים במקום העבודה ,בשורה התחתונה מה שאת אומרת זה שאם אני רוצה לקבל דמי אבטלה אני צריכה להיתפטר אחרי חודשיים של חל"ת ? כי יש לי חברה שהתפטרה אחרי שנה חל"ת וקיבלה אבטלה אז אני לא מבינה אשמח להבהרה

        • דמי אבטלה
          אורנה | 11/09/2009 05:15

          תקופת עבודה מתנקזת רק ל-18 חודשים אחרונים מיום ההרשמה הראשון בשירות התעסוקה לאחר הפסקת עבודה, בהם נבדקת הזכאות לדמי אבטלה,כפי שרשמתי לך בהסבר הקודם. ראי מאתר ביטוח לאומי את תקופות העבודה הנלקחות בחשבון: במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו: ימי עבודה ימי חופשה וחג ששולם בעדם שכר ימי אבל ימי שירות סדיר - עד 180 ימים ימי שירות מילואים ימי מחלה שבעדם היה העובד זכאי לדמי מחלה. ימים שבעדם שולמו דמי פגיעה בעבודה. ימים שבעדם שולמו דמי לידה. ימים שבעדם שולמה גמלה לשמירת הריון. שני חודשי חופשה ללא תשלום (חל"ת) ראשונים, שבהם חייב המעסיק לשלם את דמי הביטוח בעד העובד. התקופה שבעדה ניתן תשלום בשל אי-מתן הודעה מוקדמת על פיטורין. במניין 540 הימים לא יימנו התקופות האלה: ימי הכשרה מקצועית - על פי הפניה או אישור של שירות התעסוקה - עד 360 ימים. ימי מחלה או תאונה - עד 180 ימים. חופשת לידה (כולל שמירת הריון וחופשה ללא תשלום אחרי הלידה על פי "חוק עבודת נשים"). ימי היעדרות מעבודה מסיבות שאינן תלויות ברצונו של העובד - עד 30 ימים. http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תנאי%20זכאות.aspx בידקי הנתונים במח' אבטלה בביטוח הלאומי כדי לשמור על זכויותייך. בהצלחה.

          • שאלה לאורנה
            נטלי | 12/09/2009 00:35

            תודה על התשובה המפורטת, אבל מה שלא הבנתי זה שמצד אחד הם כותבים שהתקופה שהיתי בשמירת הריון וקיבלתי גמלה מוכרת ומצד שני הם כותבים שחופשת לידה ושמירת הריון לא מוכרת למניין הימים זה קצת מבלבל לא? האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת?