שווי הטבות

  • שווי הטבות
    תםם | 04/09/2009 19:55

    שלום הננה מוכר בביטוח לאומי כנכה 75 כללי 72 רפואי. התחלתי לעבוד לפני מעל שנה לצערי פוטרתי לאחרונה. מאחר שאני אקדמי אני ידעתי שמותר לי להשתכר עד כ-2700 ש"ח. ניגשתי לבקש דמי בטלה (: ביקשו שאני יעביר טופס למעסיק שהוא ימלא ולהגיש את הטופס חתום. קיבלתי את הטופס מלא וחשכו עניי כל חודש קיבלתי משכורת אחרת 3000 3800,3100 3050, 4000. שאלתי מה פשר הדיווח אמרו שלי שקיבלתי הטבות לעובד שאלתי אלו הטבות בדיוק קיבלתי, ואז החלו לזבל את השכל שאני לא משלם כלום אלה זה לצורך מס. בתלוש שכר תמיד הברוטו היה בין 2500 ל- 2800 כולל נסיעות, הסתכלתי שוב והיה שם סעיף שווי הטבות לעובד בסוכמים גבוהים מאוד. והוא לא נכלל בברוטו. אני ממש לחוץ כביכול הרווחתי הרבה מעל המותר ואני חושש שקיפוח לאומי יבטל לי את הקיצבה אנא עזרו לפני שאני הולך לעזראלי ולא לקניות. תודה מראש לעונים. שנה טובה ומתוקה בריאות ואושר

    • שווי הטבות
      אורנה | 05/09/2009 16:38

      שלום לך, שווי הטבות נקבע בד"כ לצורך תשלום מס הכנסה על החזקת רכב/שי לחג/ביגוד ועוד... האם יש לך ברוטו לביטוח לאומי בתלוש השכר? האם הוא אותו הברוטו שיש לך בתלוש מידי חודש? כדאי לבדוק חלק זה של השאלה בפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו/למעלה. בהצלחה.

      • תודה רבה
        תם | 05/09/2009 19:24

        שלום אורנה, זו הבעיה שלא קיבלתי שום הטבה לא פלאפון, לא רכב , לא ביגוד, לא ארוחות פשוט לאאא והחרדה גדולה מאוד מביטוח לאומי,ובחברה יודעים שאני לחוץ ופשוט לא איכפת להם. ( לפי התשובה שלך את לא יכולה לעזור אבל שיחררתי מעט קיטור:) בכל מקרה תודה רבה על הנכונות

        • מבנה השכר
          אורנה | 05/09/2009 21:16

          שוב שלום תם, ממליצה בכל זאת להעלות שאלתך גם בפורום דיני עבודה, לקבלת מענה בנושא אותו העלית. יתכן והשכר המגולם כולל את השכר הכולל הפרשות סוציאליות =עלות למעסיק עבור העסקתך. אם אינך מקבל מענה לשאלתך ממעסיקך, תוכל לתבוע בבית הדין לעבודה לקבלת הסבר מלא על מרכיב השכר. בשלב ראשון,מומלץ להוציא מכתב למעסיק, בו אתה מבקש לקבל לידיך הסבר לפירוט השכר ברוטו לצורך דווח למס הכנסה ומילוי חלק המעסיק לצורך דווח לביטוח לאומי, על פי שכרך ברוטו,כפי שהופיע בכל חודש בתלוש השכר. שמור העתק המכתב שישמש אותך בעת הגשת התביעה בבית הדין לעבודה,אם לא תענה לבקשתך תוך פרק זמן סביר(תוכל לציין בבקשתך תוך שבועיים/חודש). בהצלחה.