יש מענה לשאלתכם למטה.

  • הבטחת הכנסה ופיצויים
    סיוון | 03/09/2009 21:50

    רציתי לדעת אם בן אדם שעבד שנים רבות בעבודותו ופוטר. וקיבל פיצויים בסביבות ה- 140 אלף שקל לאחר שסיים את זמן קבלת דמי אבטלה האם יש לו זכאות לחתום הבטחת הכנסה? או שבגלל שקיבל פיצויים לא תהיה לו זכאות לכך? ורשמת לי שסכום הפיצוי ישלול את הגמלה. רציתי לדעת אם זה גם במקרה שזה זוג נשוי ואת הפיצויים קבל הבעל. שני בני הזוג לא יקבלו את הגמלה?

    • יש מענה לשאלתכם למטה.  לת
      אורנה | 03/09/2009 22:08

    • קבלת הפיצויים אינם שוללים באופן אוטומטי את הזכות
      חיים רייזלר | 04/09/2009 17:05

      לקצבת הבטחת הכנסה,ראשית הכנסות בני הזוג נבדקים ביחד+חסכונות + החזקת רכב בזמן שאין הכנסה בגובה של 25% מהשכר הממוצע במשק+תמיכות מהמשפחה+הכנסות שלא מעבודה,דירה נוספת רכוש ועוד,לגופו של ענין כזוג במידה וחסכונותיכם עולים על כ-47000ש"ח רשאי הביטוח הלאומי להפחית מעבר לסכום שציינתי על בסיס חישוב שכיום קיים כאילו אתם יכולים להרוויח כ-8% לשנה ואז לחלק ל-12 ואת הסכום היוצא להפחית מגובה הקצבה,במקרה שלכם מדובר ב-140000 פחות כ-47000ש"ח=93000ש"ח כפול 8%=7440ש"ח לחלק ל-12חודש=620 ואותם מפחיתים מגובה הקצבה בתנאי שאתם עומדים בשאר התנאים שציינתי לאחרונה מנסים להפחית את גובה הרווח הצפוי לכם מכספכם ל-4.5% אך זה נמצא כיום בדיונים בכנסת ,לידיעתכם במידה ואחד מכם עובד או מקבל קצבה היא יורדת מגובה הקצבה,בנוסף עליכם לדעת שמאר וזו קצבת חסד של המדינה מתנהלים תחקירים ונבדקים חשבונות הבנקים ואתם חייבים לשתף פעולה, בנוסף עוד עליכם לדעת שתוכלו לדוגמא להציג בפני מחלקת הבטחת הכנסה על כוונתכם לעבור דירה לשפצה או אפילו להחליף את תחולת הבית בתוך הזמן הקרוב ומחלקת הבטחת הכנסה תתחשב במהלך זה.מקווה שהסוגייה ברורה יותר עכשיו. בהצלחה.