ערעור על תקנה 15

  • הפעלת תקנה - 15 תאונת עבודה
    אבי | 26/08/2009 16:32

    שלום לעורכי הדין , כבר שנתיים שאני"מתכתש" עם הועדות השונות של ב.לאומי לעיניין הפעלת תקנה 15 בתאונת עבודה אותה עברתי . שתי שופטות כבר החזירו את העניין לועדה - כבר פעמיים - תוך שהן שואלות שאלות הבהרה ומנחות את הועדה ליתן תשובות והועדה עוקפת את השופטות בפילפולים ובתיחמונים . הגדילה לעשות הועדה האחרונה ששלחה את השופטת לקרוא את הפרוטוקול האחרון שוב, ובסייפא של הדברים אף הוסיפה " אין לוועדה מה להוסיף מעבר לכך" . לו השופטת חשבה שזה מספק אותה ממילא לא הייתה מחזירה את התיק לועדה להבהרות .שאלותיי : 1.האם אני במיקרה זה רשאי לבקש רשות ערעור לבית הדין הארצי . 2. באם כן ,האם עליי בבקשה לצרף את כל החומר שברשותי או רק הסברים מינוריים בשלב הזה עד לאשור אפשרות הערעור או לדחייתו . בברכה ובתודה מראש אבי

    • ערעור על תקנה 15
      אליהו קייקוב | 26/08/2009 17:02

      אבי שלום, לפי הבנתי, אתה נמצא עכשיו בשלב שבית הדין החזיר את עניינך לוועדה הרפואית על מנת ששוב תדון בהפעלת תקנה 15 והוועדה שוב עקפה את החלטת בית הדין. במקרה כזה עליך לשוב לבית הדין על מנת שיחייב את הוועדה להתייחס להחלטת בית הדין וייתכן אף לבקש החלפת הוועדה במידה ואכן קיימת התעלמות חוזרת ונשנית של החלטות בית הדין (אף כי בתי הדין נעתרים לכך לעיתים רחוקות ומסיבות מוצדקות בהתאם לכללים שנקבעו בפסיקה). רק במידה ואינך מסכים מסיבה כלשהי עם החלטת בית הדין או פסק הדין ויש עילה אמיתית לכך תוכל לערער על ההחלטה/פסק הדין ברשות לבית הדין הארצי.

      • אליהו מודה לך על התשובה המהירה
        אבי | 26/08/2009 17:44

        והבהירה .אפעל כעצתך ,אבל האם תוכל לייעץ לי בהזדמנות הזו איך אני מביא את בית הדין לתת החלטה "עם בשר" משהו סופי ומוחלט שאיתו אני יכול באמת ללכת לארצי .כי עד עתה התקבלו שתי החלטות שהינן לטובתי אבל הועדות ממסמסות ומוציאות את העוקץ מהחלטות בית הדין ועושות חוכא ואיתלולא ממנו ואני מוצא עצמי "מנצח" אבל ניצחון שהינו עקר כזה שאי אפשר לפרוט אותו להישג כלשהו .אנא עצתך. נ.ב באם אפשר לדעת מהו תפקידך בפורום אודה לך מתמחה ,עו"ד או משתתף "רגיל" . תודה אבי

        • יש להכיר את התיק על רבדיו
          אליהו קייקוב | 26/08/2009 23:50

          אבי שלום, על מנת שניתן יהיה לייעץ לך נאמנה יש לדעת כל פרט בתיק. הפורום אינו המקום לכך. בעניין זה רצוי שתיוצג על-ידי עו"ד המתמחה בתחום שיידע כיצד לגרום לועדה הרפואית למלא אחר החלטות בית הדין. לשאלתך השניה, אני עו"ד במקצועי ומשתתף רגיל בפורום.

          • שוב תודה  לת
            אבי | 27/08/2009 13:59