היריון ואבטלה

  • היריון
    מעין | 26/08/2009 10:56

    שלום רב! כיום אני נמצאת בחודש ה-4 להייוני. כמו כן אני עובדת רצוץ מזה 5 שנים אך לא במקום 1 (עם תלושים מסודרים). כמו כן , אני מתכוונת לעזוב את עבודתי עקב מעבר דירה מעל 60 ק"מ. מאריאל למושב ליד נהריה.אני מניחה שיש לי את הזכות לחתום אבטלה .מה המקסימום שאפשר לחתום?ואילו טפסים אני אמורה לקחת ללשכה? כמו כן לאן לפנות קודם לביטוח לאומי או ללשכה?אודה לעזרתך .

    • היריון ואבטלה
      אליהו קייקוב | 26/08/2009 13:52

      מעין שלום, לא סיפקת מספיק נתונים לגבייך ולכן באשר לתקופת זכאותך המירבית תוכלי לקבל מידע מאתר הביטוח הלאומי בקישור שלהלן http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תקופת%20הזכאות%20המרבית.aspx. אשר למסמכים שיש להגיש, קראי את האמור בקישור שלהלן - http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/המסמכים%20שעליך%20לצרף%20לתביעה%20לדמי%20אבטלה.aspx. סמוך לסיום עבודתך יש לפנות בהקדם לשירות התעסוקה ולהירשם ולאחר מכן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. תביעה למוסד לביטוח לאומי יש להגיש בתוך 12 חודשים מהיום שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה. אם תגישי את התביעה לאחר המועד הזה ותימצאי זכאית לדמי אבטלה, לא ישולמו לך דמי אבטלה בעד התקופה שקדמה ל- 12החודשים שקדמו ליום הגשת התביעה ולכן רצוי לא להתמהמה עם הגשת התביעה. בסיום ההיריון (שייגמר בלידה בע"ה) תוכלי למצות את זכויותייך אף בגין כך. בהצלחה!

    • למיטב הבנתי ההנחה שלך מוטעת כי מדובר באם ליד עד
      חיים רייזלר | 26/08/2009 16:08

      גיל 7 באם את כזאת אזי את צודקת ומאחר והריון אינו מחלה בדרך כלל אלו התנאים לקבלת דמי אבטלה מיידים עוד קודם בדיקת תנאי הזכאות: מי שהפסיק את עבודתו בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותו שלו, של בן זוגו או ילדיו, או הרעת תנאים בעבודה, צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו. התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים). אז באם את עומדת בנאי הזה ראי הסבר על התהליך: אופן הגשת התביעה כדי לקבל דמי אבטלה בפעם הראשונה, עליך להגיש תביעה בסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום מגוריך על גבי טופס תביעה לדמי אבטלה. לאחר שאושרה התביעה לדמי אבטלה, אין צורך להגיש תביעה נוספת בחודש הבא. לשכת שירות התעסוקה או מרכז ההכשרה מעבירים למוסד לביטוח לאומי מדי חודש אישור על מספר ימי האבטלה, שנרשמו בחודש הקודם, על פי התייצבותך בלשכת שירות התעסוקה או השתתפותך בהכשרה והמוסד לביטוח לאומי ישלם לך את דמי האבטלה. המסמכים שעליך לצרף לתביעה לדמי אבטלה א. אישורים על תקופת העסקה ושכר: אישור מהמעסיק על תקופת העסקה ועל השכר או תלושי שכר של 18 חודשי העבודה האחרונים, שבהם רשומים מספר ימי העבודה שעבדת בכל חודש. לתשומת לבך, הפקיד המטפל רשאי, על פי שיקול דעתו, לבקש ממך גם אישור מהמעסיק וגם תלושי שכר, במקרים שבהם חסרים במסמכים שהגשת נתונים חיוניים (כגון פירוט ימי עבודה, פירוט תשלומי שכר) להשלמת הטיפול בתביעה. אישור מהמעסיק המציין את סיבת הפסקת העבודה ותאריך הפסקת העבודה, עם חתימה וחותמת המעסיק. אם התפטרת מהעבודה ויש הצדקה להתפטרות, נא המצא את האישורים המתאימים.

    • מעיין קבלי תיקון את זכאית לדמי אבטלה גם אני טועה
      חיים רייזלר | 26/08/2009 20:52

      ומאחר ועברת למרחק 60 ק"מ ומעלה את זכאית.