שאלה נוספת

  • שאלה
    אביביה | 10/07/2009 08:26

    יש לי שאלה לגבי תקופת אכשרה . קראתי באתר של ביטוח לאומי שלעובד בשכר חודשי החישוב נעשה לפי 30 ימי עבודה ולעובד בשכר יומי /שעתי שהחישוב נעשה לפי 25 ימי עבודה . כיצד בודק את העניין ביטוח לאומי ? אם בטופס שהמעסיק מילא לי רשום בעמודה של "מס ימי עבודה " חודש מלא " האם ביטוח לאומי מחשב לפי 30 ימים ובודק אם יש סה"כ 360 ימים . אם כך לגבי תקופה שקיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי האם החישוב גם נעשה לפי חודש מלא ? אשמח לתשובה תודה ושבת שלום אביבה

    • שאלה נוספת
      אביבה | 10/07/2009 08:52

      כמה ימים זה חופשת לידה . אני קראתי שזה 14 שבועות אך בכמה ימים מדובר לצורך חישוב תקופת האכשרה ?

      • המשך שאלה
        אביבה | 10/07/2009 09:59

        מצטערת על השאלות הרבות אך חשוב לי מאוד לדעת אם בטופס המעסיק רשם לי " חודש מלא " האם זה =30 ימים לפי חישוב ביטוח לאומי לדוגמא 7 חודשים האם זה שווה 210 ימים לצורך חישוב תקופת האכשרה . חשוב לי לדעת כדי לבדוק האם יש לי מספיק ימי תקופת אכשרה ... תודה וסליחה על הטרטור

        • האם עבדת כעובד יומי או חודשי?  לת
          עו"ד מירב אפרים | 10/07/2009 14:09

          • קיבלתי משכורת גלובלית על כל החודש -עובדת חודשי  לת
            אביבה | 10/07/2009 17:15

    • זכאות לדמי אבטלה
      אורנה | 11/07/2009 12:27

      שבת שלום אביביה, לשאלותייך בנושא תקופת אכשרה לדמי אבטלה, לעובד בשכר חודשי יחשבו מידי חודש 30ימי עבודה *12=360 ימים לעובד בשכר יומי/שעתי יחשבו לפי 25 ימי עבודה בחודש*12=300 ימים הבדיקה נערכת לתקופה של 18 חודשים אחורה מיום ההתיצבות הראשון בשירות התעסוקה,גם למי שעבד באופן רציף/לא רציף(מכמה מקומות עבודה). חופשת לידה =98 ימים גם תקופת חל"ת של 2 חודשים ראשונים לאחר לידה נלקחת בחשבון בתקופת האכשרה לדמי אבטלה. בתקופה זו מעסיקך מחוייב על פי חוק לשלם דמי ביטוח מינימליים(אם המקרה מתאים לך). מזלטוב ובהצלחה.

    • ראי גם דמי אבטלה למי שצברו תקופת עבודה קצרה  לת
      אורנה | 11/07/2009 12:28