אינך חייבת לידע את ביטוח לאומי

  • דמי אבטלה
    רוית | 07/07/2009 18:46

    שלום רב עבדתי מעל 6 שנים ופוטרתי לפני 3 שבועות בערך. כרגע אני בתהליכים של לחפש עבודה, ברצוני לדעת האם עלי ליידע את ביטוח לאומי על כך שאני לא עובדת ופוטרתי במידה ואצטרך לחתום או שאוכל להגיע לחתום גם אחרי תקופה של חודשיים שפוטרתי מעבודתי מבלי לעדכן אותם מחכה לתשובה תודה רוית

    • אינך חייבת לידע את ביטוח לאומי  לת
      עו"ד מירב אפרים | 07/07/2009 20:11

      • דמי אבטלה
        רוית | 08/07/2009 11:59

        עו"ד מירב אפרים בקשר לתשובתך רשום באתר של ביטוח לאומי "חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך". האם אני יכולה לגשת אחרי חודשיים או יותר או שאני צריכה ליידע אותם, כי כרגע אני מנסה לחפש עבודה במקום לגשת לחתום

        • דמי אבטלה
          אורנה | 08/07/2009 20:04

          שלום רוית, הבדיקה לזכאות בדמי אבטלה נעשית רק מיום ההתיצבות הראשון בשירות התעסוקה,לתקופה של 18 חודשים אחורה. בתקופה זו בודקים האם צברת 360/300 ימים(אותם ניתן לצבור החל משנת עבודה מלאה אחת והלאה). למי שאין מספיק חודשי עבודה במהלך 18 החודשים האחרונים, עלול להנזק כתוצאה מההמתנה ויכול להמצא כלא זכאי לדמי אבטלה. את יכולה להרשם פעם אחת בלבד בשירות התעסוקה, ולחזור במהלך השנה להרשמה באופן שוטף. הרשמה ראשונה מקבעת זכאותך ונשמרת עד 12 חודשים. בהצלחה.

          • דמי אבטלה
            רוית | 08/07/2009 20:24

            אז אני צריכה ללכת להירשם בשירות התעסוקה או שאני יכולה לעשות זאת בעוד חודש?? אם כן איפה נרשם ואיך בדיוק זה עובד???

            • דמי אבטלה
              אורנה | 08/07/2009 20:32

              אני קוראת עכשו את שאלתך הראשונה ומבינה שעבדת 6 שנים לפני הפסקת עבודתך. אם עבדת רצוף לפני הפסקת עבודתך, נכון להיום,חודש/חודשיים המתנה בהרשמה ראשונה, לא יפגעו בך, שכן,יש לך מספיק ימי עבודה ב-18 החודשים האחרונים. ההרשמה נעשית בשירות התעסוקה הקרוב למגורייך, תוכלי לבדוק בקישור המצ"ב לגבי כתובת וטלפון: http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/General+Info/SearchBureau.htm לאחר ההרשמה תוכלי להגיש תביעה לדמי אבטלה לביטוח הלאומי: http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/T1500.pdf בהצלחה.

              • דמי אבטלה
                רוית | 08/07/2009 23:25

                כן עבדתי רצוף 6 שנים באותו מקום עבודה מעבר לחודשיים האם יש בעיה? ותודה על התשובה והמידע שנתת לי

                • דמי אבטלה
                  אורנה | 09/07/2009 07:41

                  אנסה להסביר מדוע כדאי להרשם פעם אחת סמטך להפסקת עבודתךלשמירת זכויותייך: ב-18 חודשים אחרונים מיום הרשמה צ"ל 360/300 ימי עבודה נדרשים לזכאות. אם תגשי לדוגמא בעוד 3 חודשים יהיו לך רק 15 חודשים לבדיקה. בעוד 6 חודשים תהיי גבולית ביותר כי יהיו לך 12 חודשים לבדיקה. כל המתנה נוגסת בתקופה בה נבדקת זכאותך 18 חודשים אחורה(ילקחו בחשבון גם חודשים בהם אינך עובדת. שימי לב, עם ההרשמה,את מקבעת זכאותך לפי שכרך שהיה לפני הפסקת עבודתך. אם שכרך היה גבוה,כדאי לשמור זכותך זו שממנה נגזרים דמי האבטלה. בהצלחה.

    • דמי אבטלה
      אורנה | 08/07/2009 10:59

      שלום רוית, אם אינך נרשמת בשירות התעסוקה כדורשת עבודה, יהיה עלייך למלא טופס6101- דין וחשבון רב שנתי http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/T6101.pdf טופס זה מודיע על שינויים ובעקבותיו תקבלי פנקס לתשלומי דמי ביטוח לאומי עבור החודשים בהם אינך עובדת ואינך מקבלת דמי אבטלה(שמהם מנכים דמי ביטוח לאומי). בהצלחה.

    • דמי ביטוח לאומי
      אורנה | 08/07/2009 11:45

      בהמשך לתשובתי, אם את עקרת בית נשואה, את פטורה מדמי ביטוח לאומי כמפורט להלן: http://www.btl.gov.il/Insurance/National%20Insurance/type_list/non_employee_and_self_employed/Pages/default.aspx

      • דמי אבטלה
        רוית | 08/07/2009 11:53

        לא אני לא עקרת בית נשואה. סביר להניח שאני יגש לחתום במידה ולא אמצא עבודה בחודש אוגוסט. ידוע לי שאני יצטרך לשלם על החודשים שלא הייתה לי עבודה לביטוח לאומי - בינתיים זה רק חודש יולי

        • דמי אבטלה
          רוית | 08/07/2009 11:56

          עו"ד מירב אפרים בקשר לתשובתך - רשום באתר של ביטוח לאומי "חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך". אם אני מגיע לאחר כחודשיים האם זה בסדר או שאני צריכה לגשת כיום למרות שאני מנסה לחפש עבודה

        • בהצלחה.  לת
          אורנה | 08/07/2009 11:56