דמי אבטלה

  • יש בידי נתוני שעות שעבדתי כיצד אדע אם אני זכאי?
    ל.ר. | 07/07/2009 12:14

    לדמי אבטלה: חלק מהתקופות עבדתי לעיתים 14-15 שעות ביום כשכיר. לעיתים בפחות מ- 8 שעות בין משמרת למשמרת - כלומר זה יכול להגיע אף ל- 28 שעות ביום עבודה אחד! בכל מקום בו לא עבדתי כשכיר אפשר להגדיר את עצמי עצמאי שאינו עונה להגדרה. לפי מה מחושב דמי האבטלה? לפי שעות עבודה בחודש או לפי ימי עבודה בחודש? לעיתים עבדתי 30 מתוך 30 ימים - 7 ימים בשבוע ללא כל הפסקה אך המעביד ציין בתלוש 25 ימים ובדוח השעות יש הוכחה שעבדתי 30 מתוך 30 ימים. מה עושים במצב שכזה שמעביד לא מעביר את המידע ועבר כבר הרבה זמן? האם החוק קובע שבכל מקרה התביעה היא עד 12 חודשים אחרונית? מה קורה אם עבדתי כ- 200 ימים ולא 300 ימים מתוך 540? האם אני לא זכאי לכלום? ובחלקם עבדתי כמו עבד המון שעות. תודה. מה הנוסחה המדוייקת לחישוב דמי אבטלה. יש לי 47% נכות אך לא מוגדר כנכה. הבנתי שעבור משרד האוצר 20% ומעלה זה כבר נכה.

    • דמי אבטלה
      אורנה | 08/07/2009 11:36

      שלום לך, צריך להגדיר את מעמדך בעבודה, האם עבדת כשכיר או כעצמאי. ההתיחסות בזכאות לדמי אבטלה, היא למי שעבד כשכיר(גם אם עבדת במקביל כעצמאי), ויש לך תלושי שכר עם ניכויים עבור דמי ביטוח לאומי. עובד בשכר יומי/שעתי יחשבו לו את הזכאות לפי 25 ימי עבודה בחודש, *12 חודשים=300 ימים. כמו כן,עובד שכיר בשכר יומי/שעתי שעבד 18 ימים ומעלה, בחודש ילקחו ימים אלה כמי שעבד 25 ימים. עובד בשכר חודשי מחשבים לפי 30 ימי עבודה בחודש*12=360 יום. הבדיקה מתחילה מיום ההתיצבות הראשון בשירות התעסוקה, ונבדקת 18 חודשים אחורה(למי שעבד באופן רציף/לא רציף). ראה הנוסחה לחישוב דמי אבטלה: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/שיעורי%20הקצבה.aspx כאן לפי השכר שלפני תקופת האבטלה: הכנסתך (החייבת בתשלום דמי ביטוח) ב-75 הימים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75 http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/schum/Pages/default.aspx כיום יש גם מחשבון לסיוע בחישוב: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/Calculator.aspx לגבי הפניה למקומות עבודה ע"י שירות התעסוקה לאור הנכות שיש לך תוכל לקרא בהרחבה באתר שירות התעסוקה בנושא "עבודה מתאימה" http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/General+Info/UnemploymentDeserving.htm בהצלחה.

      • אורנה תודה רבה - אך יש בעיה במחשבון למי שעבד 25יום
        ל.ר. | 10/07/2009 12:30

        האם אני יכול להכניס חודש עבודה לפני 3 שנים? מה החודש הכי רחוק שאני יכול להכניס? אם בעבודה יומית מעל 25 ימים כיצד אני אמור לחשב זאת? כי אין הגדרה במחשבון ביטוח לאומי למי שעובד יומי ועבד מעל 25 ימים. הם מודיעים למעלה שזה לעובד יומי שעבד לא יותר מ- 25 ימים בחודש. תודה. ומה לגבי עובד שעתי? הרי עבדתי על פי שעות ולא על פי ימים.

        • דמי אבטלה
          אורנה | 10/07/2009 17:44

          ניתן להכניס נתונים רק 18 חודשים אחורה, מיום ההתיצבות הראשון,כפי שרשמתי בתשובתי הראשונה. עובד יומי/שעתי זה היינו הך לצורך בדיקתת הזכאות. אכן,לעובד יומי/שעתי מחשבים רק לפי 25 ימים. תוכל לבדוק זכאותך למי שצבר תקופת עבודה קצרה יותר,ראה התנאים: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/avtzcotmsuparim.aspx בהצלחה.

          • אם לא צברתי 194 ימים אך צברתי 120 ימים ב- 18חודשים
            ל.ר. | 11/07/2009 13:55

            היי אורנה, תודה רבה על התשובה המהירה. אני לא יודע מה שווה יותר? מ- 19/02/2009 אני לא עובד בכלל. בתחילת מרץ הגעתי לשירות התעסוקה ושם כמעט כל שבוע ושבוע אני חותם למעט מצב שלא הרגשתי טוב ואז הבאתי שבוע לאחר מכן אישור רפואי. שלחו אותי למקום עבודה אחד שאמר שאני לא מתאים כי הוא רצה הנדסאי חשמל ואני הנדסאי אלק'. אח"כ הפקידה שאלה אם אני מעוניין להיות טכנאי טלפונים. אמרתי לה שאני אצטרך ללמוד את זה קודם. היא אמרה שהם רוצים כבר אחד מומחה וביטלה את האפשרות הזו. מאז אין שום הצעה. לענייננו: בספמטבר 2007 - עבדתי 51 שעות שמתוכם קצת נוספות. בשכר של 5000 שח לחודש. לקחו יחסי לשכר החודשי (יחסי ל- 186 שעות). פוטרתי 10 ימים אחרי שבתקבלתי (בשל טראומה לא תקשרתי). באוקוטבר 2007 - עברתי למקום אחר עבדתי כל השנה עד אוקטובר 2008 כ- 90 ימים סך הכל - לפי משכורת שעתית. לפי שכר מינימום שעתי. ולא החשיבו נסיעות עם המעביד לעמדת המכירות. בשל סיום הפרוייקט פוטרתי גם ממקום זה עם פיצויים שיש לי מחלוקת עליהם. בנובמבר 2008 כלל לא עבדתי. בדצמבר 2008-פברואר 2009 - עבדתי במפקד אוכלוסין לפי שכר שעתי של עד 6 שעות ביום ושם כ- 54 ימים לפי שכר של כ- 22 ש"ח + תמלוגים יצא שכר של כ- 60 ש"ח בממוצע לשעה לאחר כל ההטבות (20000 שח ל- 54 ימים). אני פשוט לא יודע מה יותר כדאי. לבקש אבטלה מיוני 2009 או על נובמבר 2008, מרץ-מאי 2009. אודה על מענה בנושא. תודה.

            • המשך דמי אבטלה
              אורנה | 11/07/2009 20:06

              על פי הנתונים שרשמת, קיבעת זכאותך לבדיקת תקופת אכשרה לדמי אבטלה, בחודש 3/2009 החל מחודש זה בודקים אחורה עד 9/2007,האם צברת 300 ימי עבודה.(מי שעבד בשכר יומי/שעתי ושכר חודשי מחשבים כל תקופת עבודתו כמי שעבד בשכר יומי/שעתי). מה שנותר עתה לעשות, לקחת את כל תלושי השכר שיש בידיך מחודש 9/2007 ועד 2/2009 ולספור ימי עבודה בפועל. אם יש לך 18 ימי עבודה בחודש הם יחושבו כמי שעבד 25 ימים. מספר ימים נמוך יותר יספר כמות שהוא. 25*12=300 ימים. מעבר לכך,האופציה כרגע לגביך אם תמצא לא זכאי לדמי אבטלה, תוכל לבדוק זכאות להבטחת הכנסה. הזכאות מתחילה רק מיום הגשת התביעה ועמידה בתנאי הזכאות כגון הכנסות מעבודה של בת הזוג/חסכונות/רכב מנפח ושנתון ועוד... כמפורט בהרחבה בקישור מטה. בהצלחה.