המשך שאלה

  • זכאות לדמי אבטלה
    ענת | 02/07/2009 18:52

    אניהתפטרתי ממקום עבודתי לצורך טיפול בתינוק באמצע חודש מרץ . לפני שעזבתי הייתי במחלה מתום חופשת הלידה למשך 5 חודשים (מאמצע אוקטובר עד אמצע מרץ) . תבעתי את הפוליסה של מקום העבודה על אובדן כושר ורק עכשיו לאחר שמשכו אותי ( חודש יולי ) קיבלתי תשובה שחברת הביטוח מאשרת לי לקבל חודשיים תשלום בגין אובדן כושר עבודה. השבוע התחלתי לחתום אבטלה לאחר המתנה של 90 ימים . שאלתי היא האם ביטוח לאומי יפסול את זכאותי לקבלת דמי אבטלה משום שאני כרגע מקבלת רטרו מחברת הביטוח (הפרטית ) משכורת של חודשיים משום שעיכבו לי את התביעה . ( התשלום הינו בגין חודשים שעוד עבדתי ...) אשמח לתשובה בברכה, ענת

    • המשך שאלה
      ענת | 02/07/2009 19:00

      שאלתי נובעת משום שמחברת הביטוח נאמר לי שתשלום עבור אובדן כושר עבודה נחשב למשכורת וכמו בכל משכורת מנכים מס הכנסה , ביטוח לאומי וביטוח בריאות ... ולכן אשמח לתשובה בעניין , תודה ענת

      • אפשר לענות לי בבקשה זה ממש דחוף לי...  לת
        ענת | 03/07/2009 14:07

        • ניכוי הכנסות בתקופת דמי אבטלה
          עו"ד מירב אפרים | 03/07/2009 17:00

          ענת שלום, מובטל שיש לו הכנסה מעבודה (שכיר), או ממשלח יד (עצמאי) בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה, חייב לדווח על ההכנסות האלה. ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו. השאלה כיצד יש להתייחס לתשלום אי הכושר שקיבלת בעד תקופת המחלה, תלויה לדעתי במספר דברים. האם קיבלת תשלום מהמעביד עבור תקופת המחלה? האם תשלום חברת הביטוח בגין אובדן כושר עבודה, יתווסף לתשלום המעביד או יקוזז כנגדו (מה נקבע בפוליסה בעניין זה) ? יש פסקי דין לכאן ולכאן בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה. את יכולה להגיש תביעה לאבטלה וככל שתידחה בגין הכנסות, להמשיך להתייצב ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה. לחילופין, תוכלי לדחות את הגשת התביעה לדמי אבטלה (לאחר התייצבות ראשונה) עד שתסיימי לקבל את התשלום בגין אובדן כושר עבודה. בהצלחה.

          • המשך שאלה
            ענת | 03/07/2009 23:36

            .קודם כלתודה על התשובה ! אני התייצבתי לראשונה לאחר 90 יום ב 30.6.09 ומחברת הביטוח אמרו שאני אמורה לקבל את הכסף מהם ב 25.7.09 . האם להמשיך לחתום בלשכת התעסוקה ורק את הטפסים לביטוח לאומי להגיש לאחר קבלת התשלום או לחילופין להפסיק להתייצב בלשכת התעסוקה עד קבלת התשלום . שאלה נוספת באיזה תאריך כדאי להערכתך להמשיך את התהליך :הגשת טפסים לביטוח לאומי / התייצבות בלשכת התעסוקה ? אשמח לתשובה , בברכה, ענת

            • המשך שאלה
              ענת | 03/07/2009 23:44

              שאלתי מתייחסת לגבי מה שרשמת " לחילופין, תוכלי לדחות את הגשת התביעה לדמי אבטלה (לאחר התייצבות ראשונה) עד שתסיימי לקבל את התשלום בגין אובדן כושר עבודה". אשמח להצעתך בברכה, ענת

              • דמי אבטלה
                עו"ד מירב אפרים | 04/07/2009 12:38

                ענת בוקר טוב, אנסה לעשות סדר בבלגן. ראשית, תקופת ההמתנה של 90 הימים לא נמנית מיום הפסקת העבודה אלא מהיום הראשון בו התייצבת בשירות התעסוקה. מאחר והתייצבת לראשונה ביום 30.06.09, עליך למנות 90 ימים ממועד זה, ולשוב ולהתייצב בלשכת התעסוקה עם סיומם והגישי תביעה לדמי אבטלה. בתקופת ההמתנה לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. איני יכולה להשיב לך באופן חד משמעי לגבי האופן בו יתייחס ביטוח לאומי אל הכספים אשר תקבלי מחברת הביטוח בחודש יולי, אשר לדבריך משולם בעד תקופת אי כושר בתקופה שעבדת, מאחר וחסר לי מידע רלוונטי לגבי הזכויות ששולמו לך ע"י המעביד באותה תקופה (כפי שפרטתי בשאלתי). אם בבוא המועד, מסיבה כלשהי יופחתו דמי האבטלה או חלקם בשל התשלום מחברת הביטוח על אי הכושר, ניתן יהיה לבחון באופן יסודי יותר את מהות התשלום ולשקול הגשת תביעה לבית הדין. בהצלחה ושבת שלום.

                • דמי אבטלה-לעו"ד מירב אפריים---דחוף בבקשה !!!
                  ענת | 04/07/2009 13:02

                  התייצבתי לראשונה בלשכת התעסוקה במרץ כאשר הפסקתי לעבוד ורק עכשיו לאחר תקופת המתנה של 90 ימים התחלתי לחתום .חתמתי רק פעם אחת אחת ב 30.6.09 ויומיים למחרת חברת הביטוח עדכנה אותי שמשארים לי את התשלום בעבור אובדן כושר עבודה ואז אמרו לי שמדובר במשכורת שממנה מנכים מס הכנסה , ביטוח לאומי וביטוח בריאות כחוק( כאמור מדובר בתשלום שהתעכב על חודשים שעוד הייתי במעגל העבודה ) .אשמח לתשובתיך בנוגע לשאלותיי הבאות בהתאם למה שציינתי לך כעת . 1.במידה ואני מחליטה לבחור באופציה של לדחות את הגשת התביעה לדמי אבטלה עד קבלת התשלום מחברת הביטוח שלפי שיחה איתם אמרו לי שאמורים להפקיד לי את הכסף ב 25.7.09 וכאמור חתמתי פעם אחת בלשכת התעסוקה ב 30.6.09 (אני מעריכה שזה על השבוע של 28.6.09 עד 2.7.09) האם אני יוכל להערכתך להמשיך לחתום באוגוסט שמחודש זה ואילך בטוח שאני לא אמורה להמשיך לקבל תשלום בגין אובדן כושר עבודה ? במידה והתשובה היא חיובית כיצד ביטוח לאומי יתייחס להערכתך לשבוע שבין 28.6 ל 2.7 שזה השבוע היחיד שחתמתי אבטלה וכאמור אמור להיכנס גם תשלום ב 25.7.09 ?האם הוא לא ישלם לי בעבור השבוע הזה משום שהייתה הכנסה ביולי ? 2 . במידה ואני לא אתייצב ביום הקבוע שלי בלשכת התעסוקה למשך חודש או יותר האם אני מאבדת את הימים הללו או שעדין הימים הללו יהיו לזכותי ברגע שאמשיך לחתום ? האם עליי להודיע לפקידה בלשכת התעסוקה שאני לא אתייצב במשך חודש או יותר ? 3. האם לעדכן את ביטוח לאומי לגבי התשלום הנ"ל שאני אמורה לקבל בחודש יולי בלבד (עבור אובדן כושר רטרו )או שאם אני הולכת בכל מקרה לדחות את התביעה לקבלת דמי אבטלה ועדין גם לא הגשתי טפסים לביטוח לאומי אז אין צורך אשמח לתשובתך ואתם פורום נהדר !!! תודה רבה רבה, ענת

                  • חשוב לציין בהמשך לשאלתך ...
                    ענת | 04/07/2009 17:09

                    חשוב לציין שבזמן שהייתי במחלה כן שילם לי המעסיק תשלום ע"י ימי המחלה שהצטברו לי . מה שאישר לי הביטוח זה פיצוי חודשי על כך שמצב האי כושר המשיך מעבר לתקופת ההמתנה ( תקופת המתנה של 90 יום ) . כאמור התביעה לצערי התמשכה מעבר לצפוי ורק כרגע הוחלט לתת לי אותו פיצוי חודשי

                    • הכנסות בתקופת דמי אבטלה
                      עו"ד מירב אפרים | 05/07/2009 09:02

                      ענת בוקר טוב, לאור הבהרתך כי אין כפל תשלום עבור תקופת המחלה, ומכיוון שניתן יהיה להוכיח כי התשלום מחברת הביטוח מתייחס לתקופת העבר, ביטוח לאומי לא אמור לקזז את התשלום מדמי האבטלה שתקבלי. הצעתי היא כן לעדכן אותו בדבר התשלום ולהבהיר את מהותו, בכדי למנוע אי הבנות בהמשך. באם תבחרי להפסיק להתייצב, יתרת ימי האבטלה נשמרת לזכותך (במשך 12 חודשים מיום החתימה הראשון) וכאשר תחזרי לחתום באופן שוטף, תקבלי את המשך ימי זכאותך. בהצלחה רבה.

                      • תודה רבה רבה !!!  לת
                        ענת | 05/07/2009 09:13