תאונת עבודה

  • תאונת עבודה
    עובד בקשורת | 01/07/2009 11:49

    שלום לכל העוסקים\ות במלאכה ולכ העונים\ות נפצעתי במקום עבודתי. ע"י פח זבל אשר קצותיו המשוננים גרמו לי לחתך עמוק באחת מאצבעותיי ,מצידי אין במקרה זה אשם תורם כי פעולתי היתה שגרתית ביותר . כמובן שהלכתי לביה"ח שם טיפלו בי. אשמח לקבל ייעוץ משפטי בנושא. כגון : 1) האם זה מוגדר כתאונת עבודה ? 2)האם אני זכאי לפיצויים עקב רשלנות המעביד ? 3) להודיע על נבצרות מהעבודה ? העבודה שלי ברובה מול מחשב למרות שאני מסוגל להתנהל מול המחשב ביד אחת עדיין מדובר במאמץ ובכאב עבורי ובמידה ואעבוד ייתכנו ירידה בסיכויי ההחלמה של האצבע .אסור לי לגרום לטלטולי יתר. 4) מהו ההליך הנדרש מול ביטוח לאומי בתביעה לתשלום על ימי המחלה עקב תאונת עבודה ?

    • תאונת עבודה
      עו"ד מירב אפרים | 01/07/2009 14:35

      עובד שלום, אכן מדובר בתאונת עבודה. האם תיוותר נכות חלילה? צלקת? פגיעה ביכולת התנועה? ניתן להגיש תביעה לדמי פגיעה לביטוח לאומי ובמידת הצורך תביעה לקביעת דרגת נכות. על פניו נראה כי יש רשלנות גם מצידו של המעביד אשר לא דאג לסביבת עבודה בטוחה. לעניין היעדרות מעבודה - הקשב לעצת הרופא. בהצלחה.

      • תוגה רבה על התגובה המהירה
        עובד תקשורת | 01/07/2009 18:40

        לגבי פגיעה ביכולת קצת קשה לי לחזות זאת , אך אמרו לי להגיש תביעה לביטוח לאומי וזאת על מנת שאם חלילה וחס זה ישפיע לי בעוד כמה שנים שיהיה לי רישום בענייני . האם זה נכון ? לגבי צלקת על פי דעת כל הרופאים תישאר צלקת ומקום נפוח תמידי לא סיפור רציני אבל בכל זאת משהו מהאסטתיקה של האצבע תיפגם מה את מייעצת לי לעשות ?

        • תאונת עבודה
          עו"ד מירב אפרים | 01/07/2009 22:28

          הגש תביעה לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה (ראה תשובתה של אורנה לעניין זה). לגבי המעביד, על פניו יש עילת תביעה אך כדאי להמתין ולראות איזה נזק יוותר בסופו של יום (ישנן 7 שנים להתיישנות). גם אם לא תהיה בעיה תפקודית אלא פגם אסטתי בלבד, אתה ראוי לפיצוי. בהצלחה.

          • תודה רבה לכן !!!
            עובד תקשורת | 02/07/2009 00:27

            עזרתן לי מאד .

    • פגיעה בעבודה
      אורנה | 01/07/2009 21:15

      שלום לך, מעסיקך אמור למלא עבורך 250-טופס למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/T250.pdf עליך לדאוג שבכל מסמך רפואי ירשם תאונת עבודה, ואם יש לך אישורי מחלה יש לדאוג שירשמו כת' המשך לתאונת עבודה(לא תעודת מחלה). למלא 211-תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/forms/Injury_Allowance_forms/Documents/t211.pdf למלא הטפסים על פי ההנחיות, לצרף מסמכים רפואיים(צילומים), לשמור העתק מטפסי התביעה. להעביר לביטוח הלאומי מח' נפגעי עבודה ולהמתין לאישור התאונה כתאונת עבודה. תוכל לקרא בהרחבה בנושא בקישור המצ"ב: http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/דמי%20פגיעה/Pages/default.aspx גם אם לא תעדר מעבודתך,עדיין עליך להגיש התביעה. הודעה ראשונה זו יכולה לשמש בסיס לתביעה אם תשאר נכות כתוצאה מהפגיעה וניתן לקרא בהרחבה בקישור המצ"ב: http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/Pages/default.aspx עליך להתיעץ עם הרופא המטפל/אורטופד לגבי הפגיעה ואם תשאר נכות כתוצאה מהפגיעה ויש לבדוק השפעת העבודה בתקופת ההחלמה: http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/Pages/שיעור%20ומקום%20תשלום%20קצבת%20הנכות%20ומענק%20הנכות%20מעבודה.aspx תרגיש טוב ובהצלחה.