עו"ד מריב אפשאים, נא תשובתך

  • הטלת עיקול על גמלאות הגרוש לצורך תשלום מזונות
    גרושה במצוקה | 30/06/2009 08:08

    אני גרושה עם ילדים. גרושי מקבל קצבת נכות וגמלת שיקום כתוצאה מתאונת עבודה בסכומים מצטברים של כ-5000 ש"ח בחודש. מנגד, אינו משלם מזונות מידי חודש בסך כולל של כ- 6000 ש"ח. מיותר לציין שמצבי ומצב הילדים בלתי נסבל בשל כך. (אציין שיש אישה נוספת שהיא גרושתו הראשונה ופעלנו באותו מהלך כי שתינו נפגעות מהעובדה שאינו משלם מזונות) פניתי להוצל"פ. ידוע לי שהוטל עיקול על קיצבת הנכות הכללית. ומשום מה לא הוטל עיקול על קצבת השיקום שהגרושד מקבל כתוצאה מהיותו נפגע עבודה. השאלה: האם יש מניעה משפטית שבגללה ביטוח לאומי לא מתיחס להוצל"פ ואינו מחיל את העיקול גם על קצבת שיקום של גרושי? אם יש מניעה, מה האסמכתא בחוק ו/או בתקנות? ואם אין מניעה, מה עלי לעשות כדי שהעיקול יוטל גם על קצבת שיקום?

    • עו"ד מריב אפשאים, נא תשובתך
      גרושה במצוקה | 30/06/2009 12:31

      אני נואשת, ואין מי שישיב לי מקצועית ולו על קצה המזלג. אנא , השתדלי להשיבני.

      • עו"ד מירב אפשרים, סליחה על השגיאות בהקלדה.  לת
        גרושה במצוקה | 30/06/2009 12:32

        • עיקול קצבת שיקום
          מירב אפרים, עו"ד | 30/06/2009 22:44

          הנושא דורש בדיקה. אשוב אליך עם תשובה בהקדם.

    • מזונות
      עו"ד מירב אפרים | 02/07/2009 15:07

      שלום לך, גובה המזונות שאת מקבלת מביטוח לאומי אינו מותנה בעיקול זה או אחר שהטיל הביטוח הלאומי על קצבאותיו של הגרוש. לא תקבלי סכום גבוה יותר אם יוטל עיקול גם על קצבת השיקום. העיקולים מוטלים עפ"י שיקול דעת של הביטוח הלאומי בכדי שיהיה להם ביטחון כנגד הכספים שמשולמים לך. מקווה שהדברים ברורים כעת.

      • הבהרה חשובה: המזונות אינם משולמים ע"י בטל"א.
        גרושה במצוקה | 02/07/2009 17:55

        המזונות שלי ושל הגרושה הנוספת אינם משולמים מבטל"א. אנו, 2 הגרושות, פנינו בלית ברירה להוצל"פ כי ידענו שלגרוש מקורות הכנסה מגמלאות הביטוח הלאומי וכל זאת רק בגלל שהגרוש לא משלם מזונות לאף אחת מאיתנו ואנו והילדים נאנקים ממחסור חמור. ידוע לנו שהגרוש/החייב מקבל גמלת נכות מעבודה ובנוסף קצבה מיוחדת משיקום כתוצאה מתאונת עבודה.לפיכך ביקשנו עיקול מהוצל"פ. צו העיקול שהוטל, חל, למרבה ההפתעה, רק על גמלת נכותו מעבודה. שאלתי, מדוע הצו אינו חל על הקצבה המיוחדת של שיקום? האם יש חסינות לקצבה זו מפני עיקול הוצל"פ בגין חוב מזונות? מה האסמכתא החוקית לכך? ניסיתי לברר ואף אחד לא יודע. חלק אמרו שידוע להם שרק על : קצבת ילדים, הבטחת הכנסה ומילואים לא חל עיקול הוצל"פ בגין חוב מזונות. מישהו יודע להשיב לי? בבקשה דחוף. אנו 2 משפחות שלא מצליחות לצוף ולהתקיים ביומיום רק בגלל התחמקות החייב.

        • מזונות
          מירב אפרים, עו"ד | 05/07/2009 22:15

          לא ידוע לי על חסינות לקצבת שיקום. מאחר והמזונות לא משולמים דרך ביטוח לאומי אלא בהליך הוצל"פ, הפני את השאלה גם לפורום הוצאה לפועל (ראי תפריט מימין). בהצלחה.