שווה לך לנסות בביטוח לאומי

  • האם מגיע לי קצבה?
    דיכאונית | 27/06/2009 16:55

    אני בת 38 נשואה ואמא ל3 מזה 8 שנים סובלת מדכאון יש תקופות טובות יותר ותקופות רעות וקשות מאוד אני מטופלת בבריאות הנפש במקום מגוריי אחת לשבוע עם פסיכולוגית וגם מטופלת בכדורים אני עובדת בניקיון 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע פעם בחודש אני פשוט קורסת ונופלת למיטה למשך שבוע כאבים בכל הגוף אין לי חשק לכלום מעולם לא פניתי לביטוח הלאומי אבל מזה שבועיים שאני במיטה ממעטת לדבר עם אנשים ושלא לדבר על לצאת מהבית הרופא נתן לי חופשה הפסכיאטר ממליץ לחזור לעבודה אבל אין לי כוחות ואין לי חשק וסובלנות להיות בחברת אנשים השאלה הנשאלת האם כדיי והאם בכלל מגיע לאנשים כמוני סיוע מביטוח לאומי ?? כולם אומרים שעדיף לצאת מהבית אבל לי אישית זה קשה וכפי שציינתי זה בא בתקופות מה עושים??

    • שווה לך לנסות בביטוח לאומי
      מיטל | 27/06/2009 18:44

      בכל מקרה כדאי לך לפנות למחלקת נכות בביטוח לאומי תספרי שם את מה שכתבת כאן לפסיכיאטר תנסי לקבל קיצבת נכות אם את נשואה אז הם מקשים ואם את גרושה הם מקלים ויש לך סיכוי לקבל קיצבת נכות אני כותבת את דעתי האישית וקצת ממה ששמעתי את צריכה לבדוק את זה לעומק'

    • מיצוי זכויות בנכות כללית
      סיגלית ש. עו"ד | 28/06/2009 09:24

      ראשית, טוב שאת דואגת לעצמך וחושבת על ילדייך. לכן: בוודאי שכדאי להגיש תביעה לביטוח לאומי. רק מאד מומלץ שהתביעה תיעשה ותוגש נכון. צרפי את כל התיעוד הרפואי שיש לך מהפסיכיאטר, מהרופא המטפל בך, מכל מי שמכיר את מצבך. למשל, אם מעורבת עו"ס, אז המציאי ממנה חוו"ד. החיים קשים אך יכולים להיות פחות קשים. לכן, למרות שהוועדה הרפואית זו לא חוויה כייפית, אבל כדי לממש זכויות, ויכול להיות שמגיע לך זכויות בנכות כללית, תצטרכי לעבור את הועדה. פרט לזה אני לא רואה קושי נוסף שתתקלי בו. למעט, ביורוקרטיה שמאפיינת את מדינתנו בכלל. הרקע הרפואי שלך, לדבריך, נמשך כבר מס' שנים, ומן הסתם יש תיעוד לכך. לפיכך אני לא רואה כל קושי להוכיח את בעייתך ממנה את סובלת.

    • נכות כללית
      אורנה | 28/06/2009 13:10

      מוסיפה לתשובות שקבלת, בטופס התביעה לקצבת נכות, יש לציין כל בעיה רפואית ממנה את סובלת כגון בעיות אורטופדיות/אורולוגיות/יתר לחץ דם/כולסטרול ועוד... לצורך הדוגמא, בנוסף לבעיה המרכזית אותה ציינת ולצרף מסמכים רפואיים תומכים. כל בעיה רפואית יכולה לקבל אחוזי נכות היכולים להשפיע על אחוז הנכות המשוקלל שנקבע לפי כל בעיה רפואית. נושא חשוב הוא,קביעת תשלום לקצבת נכות ניתן למי שאבד לפחות 50% מדרגת אי כושר העבודה שלו ונקבעו לו 60% נכות או 40% נכות כאשר אחת הנכויות עומדת על 25%: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/הזכאים%20לקצבת%20נכות%20חודשית.aspx מלאי התביעה בהתאם להנחיות: http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/t7801.pdf את הטופס ניתן להדפיס מהאתר או לקחת בביטוח הלאומי. אנו כאן לשאלות נוספות אם יהיו לך. מאחלת לך ימים טובים יותר ובהצלחה.