דמי אבטלה

  • דמי אבטלה
    מיכל | 25/06/2009 23:56

    הנני אמא ל4 ילדים בחודש 11 ימלאו לי 35 , עבדתי בניהול מוקד ופותרתי לאחר 9 שנים , מחודש מרץ התחלתי לחתום בלשכה ולאחרונה התבשרתי שהם אכן יכולים ורוצים לשלוח אותי לעבודה עם קשישים או בניקיון . האם הם אכן יכולים ? עלי לציין שדמי האבטלה שלי ל25 יום הינם 6000 ש"ח . האם הם אכן יכולים ? תקופת האבטלה מסתיימת ב2.2010 מה אני צריכה לעשות ?

    • דמי אבטלה
      אורנה | 26/06/2009 20:12

      שלום מיכל, על פי גילך,לאחר חודשיים בהם מנסים לשבצך בעבודה המתאימה להשכלתך,נסיונך,הכנסתך ומצב בריאותך, ניתן לשבץ אותך בכל עבודה אחרת המתאימה למצב בריאותך בלבד. ראי בהרחבה מאתר שירות התעסוקה בנושא "עבודה מתאימה" http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/General+Info/UnemploymentDeserving.htm למי שמלאו 35 שנים יפעלו כמפורט להלן: "מובטל בן 35 ומעלה, שלשכת שירות התעסוקה הפנתה אותו לעבודה בשכר נמוך מדמי האבטלה המגיעים לו, והוא עובד בה - ישולמו לו דמי אבטלה בשיעור של 75% מן השכר היומי הממוצע, שהשתכר קודם לאבטלתו, ובניכוי שכרו היומי מן העבודה הלא מתאימה; או בשיעור דמי האבטלה, שהיה זכאי להם אילו היה מובטל, ובניכוי שכרו מן העבודה בשכר נמוך - לפי השיעור הגבוה מבין השניים. " http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/avthcnsot.aspx לשאלתך,אינך יכולה לסרב לעבודה, שכן סירוב יגרע 30 ימים מימי הזכאות המגיעים לך, ותדרשי לתקופת המתנה של 90 ימים. תנסי במקביל לחפש עבודה שתתאים לנתונייך האישיים, כך תשמר לך יתרת ימי האבטלה שלא ניצלת. בהצלחה.

      • המשך
        מיכל | 27/06/2009 22:56

        אורנה שלום ראשית כל תודה על תשובתך, האם אני אוכל לקחת הפסקה של חמישה חודשים (חופשה ) ולחזור לחתום חזרה לאחר מכן ? תקופת האבטלה שלי מסתיימת ב2.2010

        • דמי אבטלה
          אורנה | 27/06/2009 23:31

          שלום מיכל, את יכולה לחזור להרשמה באופן שוטף וזכאותך לדמי אבטלה תשמר, עד ל-12 חודשים מיום ההרשמה הראשון בשירות התעסוקה בתום 12 חודשים זכאותך נפסקת, אולם ימי האבטלה הנותרים, נשמרים לזכאות לתקופת אבטלה הבאה אותה תוכלי לצבור מחדש. שובך לעבודה והרשמה באופן שוטף, לאחר הפסקת התיצבות, כל עוד לא מפנים אותך לעבודה וכל עוד יש יתרת ימי אבטלה לזכותך, יכולה להיות מכל סיבה שהיא(גם למי שמתחיל בעבודה חדשה ומתפטר ממנה). בהצלחה.

        • תיקון בגוף ההודעה
          אורנה | 27/06/2009 23:43

          במקום: שובך לעבודה והרשמה באופן שוטף, לאחר הפסקת התיצבות, צ"ל: שובך להרשמה באופן שוטף, לאחר הפסקת התיצבות...

          • המשך
            מיכל | 28/06/2009 10:54

            אז אני יכולה לחזור לחתום בחודש 12 ואז ימלאו לי 35 ולא ישלחו אותי לכל עבודה . יתרת האבטלה שנשארה לי הינה 60 ימים רק לאישורך שאכן הבנתי תודה מראש מיכל

            • דמי אבטלה
              אורנה | 28/06/2009 13:16

              קיראי שוב את המענה שרשמתי עבורך בתשובתי הראשונה, כולל המידע מאתר שירות התעסוקה לגבי הפניה לכל עבודה המתאימה למצב בריאות בלבד לפי גיל המובטל. הפסקת התיצבות וחזרה במועד מאוחר יותר, אינה משנה את התנאים הנ"ל. בהצלחה.