תושבות

  • דמי ביטוח לאומי לתושב חו"ל - דחוף
    נטלי | 15/06/2009 06:15

    שלום, אני צריכה עזרה דחוף ממישהו מקצועי ביותראנחנו משפחה זוג עם 2 ילדים ישראלים שגרים ברומניה כבר 7 שנים, במהלך התקופה הזו המשכנו לשלם דמי ביטוח לאומי - החלק היחסי ע"פי חוק ( כמי שלא עובד)  בכדי לשמור את זכויותנו בביטוח לאומי כי יש בכוונתנו לחזור לארץ בשנים הקרובות, במקביל קיבלתי קיצבת ילדים , עבור 2 ילדי אשר נולדו בארץלפני שנה הביטוח לאומי פלט את בעלי מהמערכת, אבל אותי ואת הילדים לא ועכשו הם דורשים שנחזיר להם את כול קיצבת הילדים אשר שולמה לנו 17,000 ש"ח בפנייה אליהם , טענו ששילמנו את דמי הביטוח לאומי ואם הם מעוניינים לפלוט אותנו אז שיקזזו את מה ששילמנו מהחוב "כביכול" לטענתם הכסף ששולם לביטוח לאומי הוסב למס בריאות ולכן לא מגיע שום החזר, מה שנראה לי קצת מוזרמס בריאות משלמים בניפרד בתלוש משכורת ובנוסף יש תשלום לביטוח לאומי כפי שידוע ליבנוסף היה לנו ביטוח במשך שנתיים בחברת DAVID SHILDS זהו ביטוח רפואי מיוחד לישראלים החיים בחו"ל ובאים הרבה לארץ מעניק להם ביטוח בחו"ל ומשמר את זכויותהם בקופת החולים שלהם בארץ - כלומר אנחנו המשכנו לשלם דרכם מס בריאות בארץ , ועובדה שילדתי בארץ וכול הבדיקות שלי ושל ילדי , רופאים וכדומה הכול נעשה בארץ אף פעם לא הייתה בעיה,ובמקביל לתקופה שהייתי בביטוח הנ"ל שילמתי גם דמי ביטוח לאומי, צריכה ואודה לעזרתכם הדחופה להבין מה קורה פה

    • תושבות
      מירב אפרים, עו"ד | 15/06/2009 08:47

      נטלי בוקר טוב, החל מהמועד בו אינכם תושבים (עפ"י קביעתו של המוסד לביטוח לאומי), אינכם זכאים לקצבת ילדים. יחד עם זאת, על המוסד לביטוח לאומי להשיב לכם את דמי הביטוח ששילמתם ולמיטב זכרוני אף את דמי ביטוח הבריאות. במקרה שלכם על המוסד לביטוח לאומי לקזז את קצבת הילדים שקיבלתם מול דמי הביטוח ששילמתם. היו תקדימים רבים בענין. אם המוסד לביטוח לאומי עומד על דעתו, פנו לעורך דין והגישו תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.

      • תושבות
        נטלי | 15/06/2009 10:11

        תודה על התשובה המהירה,אכן נפנה אליהם שוב , מה קורה איתי מבחינת ביטוח בריאות אני בהריון ורוצה ללדת בארץ האם עכשיו תהיה לי בעיה? אן לי אפשרות לשלם ביטוח בריאות? לי ולמשפחתי?

      • המשך פנייה לעו" מירב אפרים
        נטלי | 15/06/2009 10:34

        סליחה על ההטרדה, אבל קראתי קצת באתר של בל"ל וכתוב שאם אתה גר בחו"ל וממשיך לשלם דמי ביטוח לאומי נשמרת לך הזכאות לקיצבאות וכן שרותי בריאות ,אז למה המערכת פולטת אותנו ? אי אפשר להמשיך לשלם , והקצבאות זה זקנה בלבד?.כמו כן כתוב שצריך לשלם 92 ש"ח דמי בריאות לשמירת זכויותאני ממש לא מבינה מה קורה פה

        • תושב חוזר
          מירב אפרים, עו"ד | 15/06/2009 17:42

          נטלי שלום, להלן קישור לאתר הביטוח הלאומי לחלק המתייחס לזכויות "תושב חוזר". ישנן הטבות לחוזרים עד 31.08.09. הזכאות לקצבאות ולביטוח בחו"ל למתגוררים בחו"ל עליהם קראת באתר הביטוח הלאומי, רלוונטים רק למי שעדיין מוגדר כ"תושב" ישראל. לאור השנים הרבות בהן נעדרתם, קבע הביטוח הלאומי כי אינכם תושבי ישראל, ולפיכך אין אפשרות להמשיך לצבור הזכויות ע"י תשלום דמי ביטוח. http://www.btl.gov.il/Insurance/Pages/ReturningCitizen.aspx