שמירה על דירה

  • שמירה על דירה
    ראובן | 08/12/2010 14:30

    קניתי לבן שלי דירה. הבן שלי רווק. קיים בי חשש שבמידה והוא יתחתן ויתגרש חלק מהדירה תלך לבת הזוג. מה ההמלצה ? האם ניתן לרשום הערת אזהרה לטובתי או שכדאי לעשות חוזה ביני לבין הבן שלי. אודה לתשובתכם

    • שמירה על דירה
      עו"ד טלי קסלר | 08/12/2010 22:57

      יש כמה "פטנטים" בתחום הזה. אפשרות אחת היא לרשום חלק קטן בדירה על שם אחד ההורים (לדוג' 1/10 מהזכויות בדירה) כך שאי אפשר יהיה למכור אותה ללא הסכמתם. אפשרות אחרת היא לרשום הערת אזהרה או משכנתא לטובת ההורים או אפילו לקחת משכנתא אמיתית מבנק כך ששווי הנכס "נטו" יהיה נמוך יותר. באופן עקרוני דירה שנרכשה לפני החיים המשותפים לא אמורה להיות חלק מהרכוש המשותף לבני הזוג (מידע מפורט בנושא ניתן לקבל בפורום דיני משפחה) אולם לעיתים קרובות בני הזוג מחליטים על מכירתה בשלב כלשהו ומשתמשים בכספים לרכישת נכס אחר שנרשם על שם שניהם. אפשרות נוספת היא עריכת הסכם ממון טרום הנישואין.