תשלומים לועד הבית

  • תשלום לועד בית
    שני שמשי | 08/12/2010 12:34

    שלום, הייתי מעוניינת לדעת האם בבניין משותף דירות שהם גדולות יותר צריכות לשלם יותר ועד בית? מדובר על דירה 4 חדרים, דופלקס עם גג כשלפי הבנתי הגג הינו שטח פרטי לכן לא קשור לועד הבית. בטענתם להגדלת ועד הבית של דירתי הם אומרים שזה מכיוון שבדירה גדולה יותר גרים יותר נפשות והשימוש במעלית או בהדקלת האור גדולה יותר. האם יש לך צידוק בחוק? במידה וכן אשמח לדעת היכן נמצא. ובנוסף אם אכן לדירה גדולה יותר משלמים ועד בית גבוה יותר איך נעשה החישוב עבור זה. תודה שני

    • תשלומים לועד הבית
      עו"ד טלי קסלר | 08/12/2010 23:07

      צריך לבדוק את תקנון הבית המשותף שלכם. אם אין לכך התייחסות מיוחדת בתקנון אז לפי חוק המקרקעין ההוצאות של תחזוקת הבית המשותף אמורות להתחלק לפי היחס שבין שטח הרצפות של הדירות השונות.

      • תשלומים לועד הבית
        שני | 09/12/2010 21:11

        תוכלי להסביר לי בבקשה איך נעשה החישוב או איזה חישוב יש לעשות בכדי לדעת כמה דירה גדולה צריכה לשלם לועד הבית? תודה רבה