חריגת בנייה בבית צמוד קרקע

  • סתירה בין תוכנית הבנייה לבין המציאות
    חנה | 07/12/2010 22:38

    לאחרונה חתמנו על עיסקת מכירת בית פרטי בישוב ביו"ש. ביתינו כמו רוב הבתים ביישוב זה אינו מכיל ממ"ד אך בתוכנית כתוב שכן. הקונה ראה את הנכס וידע שאין ממ"ד. ביום עריכת וחתימת החוזה עוה"ד שלנו ביקש לכתוב בחוזה "המוכר מצהיר כי לא ידוע לו על חריגות בתוכנית הבנייה" אך עוה"ד של הקונים לא הסכים לנוסח זה ודחק בנו לכתוב "המוכר מצהיר כי אין חריגות בתוכנית הבנייה". בלית ברירה הסכמנו לנוסח הנ"ל וחתמנו על החוזה כאשר במעמד החתימה נתן הקונה המחאה על סך 10% מהעיסקה לידי עוה"ד שלנו. מס' ימים לאחר החתימה התחרט הקונה ומצא עילה לביטול החוזה כאשר המהנדס שלו ראה שיש חריגה בעניין הממ"ד. הקונה ביקש לצאת מהעסקה בלי לשאת בקנס המוסכם. עוה"ד שלנו לוחץ עלינו להסכים לכך בטענה ש"מזלכם שהוא לא תובע אתכם על כך וכדאי לכם להסכים ולחתום על ביטול החוזה כדי שלא תשלמו אתם קנס על הצהרה כוזבת" אנו שואלים מי צריך לשאת באחריות והאם זו עילה לבטל חוזה. האם לא מגיע לנו פיצוי כספי?? למה עוה"ד שלנו לחוץ שנבוא לחתום? האם יש מצב שהוא אחראי לעוגמת הנפש שנוצרה לנו??? אנא שיפכו אור על העניין המעורפל הזה. בברכת חג אורים שמח ותודה מראש

    • חריגת בנייה בבית צמוד קרקע
      עו"ד טלי קסלר | 08/12/2010 09:18

      בעצם הויכוח פה הוא על טענה בעל פה שלכם (הטענה שהקונה ראה את התוכניות וידע שקיימת חריגת בנייה בבית) מול מסמך בכתב (ההסכם שבו כתוב שאתם מצהירים שאין חריגת בניה בתוכנית). עורך הדין שלכם היה צריך להמליץ לכם שלא לחתום על הצהרה שלפיה אין חריגת בניה בתוכנית (ולא ברור אם עשה זאת). מכל מקום נראה שאתם הייתם ערים לעובדה שאתם נוטלים על עצמכם סיכון כשאתם מצהירים הצהרה לא נכונה. בנסיבות האלה, נראה שהפשרה שלפיה יבוטל ההסכם ללא פיצוי - היא פשרה סבירה. בפעם הבאה תקפידו שבהסכם יהיה כתוב שהקונה מצהיר שידוע לו שקיימת אי התאמה בין הבנוי לבין ההיתר בעניין הממ"ד.

      • הקונה גר ביישוב כבר מס' שנים ויודע מה קורה שם
        חנה | 08/12/2010 09:41

        הקונה גר בישוב כבר מס' שנים בשכירות וכן קיבל מאיתנו את מפתחות הבית ביום חתימת החוזה על מנת שיוכל לאכסן שם חפצים (יש לנו הצהרה בכתב חתומה על ידו שקיבל את המפתחות). זה לא מספיק בשביל להגן על זכותינו בחוזה?