בניית גדר בבית משותף

  • עזרה בתביעה על גדר הפרדה בין בית לבית
    אלכס | 05/12/2010 18:02

    שלום קניתי בית פרטי עם גדר שהגדר נבנתה על ידי מוכר הבית ומכספו מצד השני של הגדר היה שטח ריק ולפני כחודשיים התחילו לבנות שם בית והגביהו את מפלס האדמה של הבית שהם בנו כך שיוצא שהמפלס אדמה שלהם שווה לגובה הגדר שלי כמו כן כשפניתי אליו ואמרתי לו שיגביהה את הגדר (שישקיע גם הוא כסף ) הוא אמר לי שהגדר במילא ישנה וצריך להרוס .ואמר שנתחלק חצי חצי אם הוא לא היה מעמיס אדמה ומעלה את המפלס שלו הגדר היתה בסדר אבל הוא קצת פגע בה כמו כן זה פוגע לי בפרטיות כשהוא יכול ללא מאמץ לעבור לגינה שלי או כשהוא עומד אצלו בגינה הוא רואה כל מה שקורה בביתי אני רוצה לתבוע אותו אך לא יודע איך אשמח לעזרה והנחיות תודה . נ.ב הגדר היא מבטון

    • בניית גדר בבית משותף
      עו"ד שזר תומר | 05/12/2010 21:08

      יש לפנות ליעוץ פרטני מול עו"ד. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • זה לא בית משותף
        אלכס | 05/12/2010 21:11

        זה לא בית משותף אלא שני בתים פרטיים בעלי גדר הפרדה האם יש סיכוי לנצח במידה ויתקיים משפט?

      • תודה  לת
        אלכס | 05/12/2010 21:12

    • שינוי מפלס הקרקע מחייב היתר בניה
      דינה | 05/12/2010 21:54

      בדוק בהיתר הבניה שניתן למגרש הגובל, האם יש בו חיוב לבנות קיר תומך כתנאי לשינוי גובה המפלס. גדר רגילה לא מתאימה למלא תפקיד של קיר תומך. לקיר תומך יש תקן מיוחד.

      • תודה אבל...
        אלכס | 05/12/2010 22:24

        איך אני בודק או איפה אפשר לבדוק זאת

        • איפה בודקים היתר בניה
          דינה | 06/12/2010 01:08

          גש לרשות המקומית (עירייה) שלך שהוציאה את היתר הבניה, ובקש מהם לעיין בתיק הבקשה להיתר הבניה, וזאת על פי מספר הגוש והחלקה של השכן שלך שהחל לבנות. שם תמצא את היתר הבניה ותוכל גם לצלמו. אם אין שום התייחסות בהיתר הבניה, שאל את מהנדס העיר לגבי הסכנה של קריסה הנשקפת לגדר שאינה מיועדת לשמש בתור קיר תומך.