מרפסת שנבנתה ללא היתר

  • דמי שימוש
    אריק | 30/11/2010 16:53

    בנינו מרפסת לפני כ-23 שנים. המרפסת עורפית וממוקמת מתחת למרפסות העליונות (רצף של מרפסות כאשר מרפסתינו נמצאת בקומת קרקע). היא אינה פוגעת במי מן הדיירים ואינה חורגת מקוי הבניין. כמו בן אין בעיה של אחוזי בניה. לכשניבנתה היתה הסכמה בע"פ של דיירי הבניין ולא היתה כל התנגדות ממי מן הדיירים לעניין בנייתה. לא היה הסכם בכתב ולא היה היתר בניה. כיום, עקב סכסוך עם נציגות הבית, החליטה האחרונה להישתמש בעניין זה ככלי לנקמנות כנגדינו ולהגיש תביעה בגין בניית המרפסת (תשלומי איזון?? דמי שימוש רטרואקטיביים??) עדיין לא הוגשה התביעה אך ההליכים למימוש נקמה זו בעיצומם (בבית המשפט לעניינים מקומיים, תוך אמתלה שדייר חדש ניתבע. אותו שכן שקנה את דירתו רק לשם השקעה, הגם שיש לנו יחסים מצוינים איתו, שוכנע בלחץ הנציגות לערב אותנו כדיירים שגם בנו ללא היתר. ברצונינו לשאול שתי שאלות: 1) האם ישנה עילה לתביעה שכזו הבאה לאחר שנים רבות, רק מתוך יצר נקמנות הגם שהמרפסת אינה מפריעה לאיש.2) האם אנו יכולים כעת לאחר שנים כה רבות להכשיר בנייה זו אם כן,כיצד אנו יכולים לעשות זאת. תודה ויום טוב.

    • מרפסת שנבנתה ללא היתר
      עו"ד טלי קסלר | 01/12/2010 17:26

      ככל שהמצב התכנוני מאפשר זאת (ואני מבינה מהשאלה שכן) בהחלט ניתן להכשיר את הבנייה הזו היום. צריך להגיש בקשה להיתר בנייה. מומלץ בהקשר זה לפנות לאדריכל שהתמחותו בהוצאת היתרי בנייה. הוא ידע להכין את הבקשה. במקרים מסויימים הוועדה המקומית דורשת קבלת הסכמת השכנים. לעיתים גם לזה ניתן למצוא פתרון. לגבי ההליכים שהשכנים מנהלים כנגדכם - טענות בעניין הסכמה בעל פה ושיהוי בנקיטת ההליכים (העובדה שחלפו שנים עד שהשכנים נקטו כנגדכם בהליכים) הן בהחלט טענות טובות. מומלץ להצטייד בעורך דין שבקיא בתחום על מנת שייצג את האינטרסים שלכם בצורה המיטבית.

      • לעו"ד טלי קסלר,תודה על התשובה המועילה. יישר כחך!!  לת
        אריק | 02/12/2010 12:55