מכירת זכויות ביחס לדירה שטרם נבנתה

  • מכירת זכויות בנייה ( דירה )
    אבישי | 24/11/2010 09:42

    מהו אחוז המס על זכויות בנייה של דירה? האם המס מחושב כמס שולי בהתאם להכנסות שיש לי? האם המס מחושב לפי פקודת מס הכנסה או לפי חוק מיסוי מקרקעין? מדובר בדירה ( זכויות) שרכשתי במסגרת קבוצת רכישה כאשר הקבלן בנה עד קומה שלישית ואני בקומה תשיעית וברצוני למכור את הדירה והבנתי שמכיוון והדירה אינה בנויה לפיכך אין באפשרותי לקבל פטור ממס שבח בגין מכירת דירה אלא עליי לשלם מס בגין השבח

    • מכירת זכויות ביחס לדירה שטרם נבנתה
      עו"ד טלי קסלר | 24/11/2010 13:07

      מס השבח נע בטווח שבין 20% ל-50% בהתאם למועד רכישת הזכויות. המס מחושב לפי חוק מיסוי מקרקעין. ניתן לנכות את כל ההוצאות שהוצאת בנוגע לרכישת הזכויות (כגון מתווך, עו"ד וכיו"ב). כדאי לפנות לעורך דין שבקיא בתחום ע"מ שיבצע עבורך את החישוב ואף ידווח עבורך וייצג אותך מול מס שבח, ככל שיידרש.

      • חישוב מס שבח בגין רכשית זכויות בנייה
        אבישי | 24/11/2010 17:46

        מתי המס יהיה 20% ומתי המס יהיה 50%? לפי מה המס מחושב?

        • שיעור המס מחושב לפי עיתוי הרכישה של הזכויות הנמכרות  לת
          עו"ד טלי קסלר | 24/11/2010 19:41