הסכם שכירות

  • נוסח של אופציה בחוזה סטנדרטי
    ורד | 24/11/2010 00:38

    הי בחוזה הנוכחי שלי (חוזה סטנדרטי אשר ניקנה בסטימצקי) יש סעיף לאופציה אשר מנוסח כך : "לשוכר ניתנת 1 תקופות בנות 12 חודשים כל תקופה ובלבד שיודיע על כך בכתב....דמי השכירות בתקופת האופציה יהיו כפי שסוכם בסעיף 4 ובאותם תנאי תשלום כפי שסוכמו בסעיף 5א 5ב ובתנאי מפורש שלא יהיו הפרות שהן בתקופת חוזה זה......" השוכרים טוענים שעפ"י נוסח סעיף זה מובן כי למעט סעיפים 4, 5א 5ב כל שאר הסעיפים אינם מחייבים אותם ואינם תקפים לתקופת האופציה הבאה. לטענתי האופציה תקפה לכל חלקי החוזה לרבות דמי השכירות אשר מוזכרים בסעיפים הללו הרי זו מהות של אופציה - להשאיר את אותם התנאים. האם כך הדבר? בחוזה החדש שנתנו לי שונו סעיפים שדווקא היו לטובת המשכיר

    • הסכם שכירות
      עו"ד טלי קסלר | 24/11/2010 19:56

      אין לי אפשרות לחוות דעתי ביחס להסכם השכירות שלך מכיוון שיש צורך לקרוא את כולו ולא רק חלק מהסעיף כפי שצטטת. בד"כ משמעותה של אופציה היא שכל תנאי ההסכם חלים על תקופת האופציה, למעט הסעיפים שמתוקנים בצורה מפורשת בסעיף האופציה. אולם, בד"כ הדבר נאמר בצורה מפורשת בסעיף האופציה (דהיינו, בסעיף האופציה נאמר מפורשת שיתר תנאי ההסכם ימשיכו לחול בתקופת האופציה). מכל מקום, את כמשכירה צריכה להיות זו שמביאה את נוסח ההסכם ולא זו שכופים את נוסח ההסכם עליה. כפי שאת מבינה ההסכם הסטנדרטי אינו מגן כהלכה על זכויותייך. מומלץ לפנות לעורך דין שבקיא בתחום ע"מ שיערוך עבורך הסכם שכירות כמו שצריך (לפחות פעם אחת) אשר יגן כמו שצריך על האינטרסים שלך כבעלת הנכס.