מכר מגרש אחד המיועד שבניית דו משפחתי

  • מכירת מגרש המיועד לבניית שני בתים
    עו"ד | 23/11/2010 09:03

    מה הדרך הטובה ביותר למכירת מגרש המיועד לבניית שני בתים (דו משפחתי) אשר הזכויות בו מוחזקות ע"י אדם אחד והוא רשום בטאבו כחלקה אחת. במידה והבעלים מעוניין למכור את המגרש לשני צדדים (כל צד רוכש חלק מהמגרש (המהווים ביחד את הדו). מה הדרך הנכונה? האם ניתן למכור כל חלק בנפרד? האם ניתן למכור כל חלק בשלב אחר? האם ניתן למכור חצי ראשון ע"פ תשריט עליו מסומן החלק הנמכר (בסימון ידני) ואח"ד למכור את החלק השני? האם יש חובה לרשום את החלוקה הזו בטאבו? האם בטאבו יעתרו לרישום ע"פ התשריט כשמדובר בסימון ידני ולא בתשריט לצורכי חלוקה? האם המוכר מחוייב לעשות כן? האם נדרש הסכם שיתוף במידה ופועלים כך?

    • מכר מגרש אחד המיועד שבניית דו משפחתי
      עו"ד שרון עזרא | 23/11/2010 10:41

      יש מגוון שיקולים בעניין זה, ובכלל זה נושא חשוב הוא האם מדובר בקרקע מנהל או לא,האם ניתן לרשום הסכם השיתוף בטאבו או לא, האם ניתן לבצע פיצול בטאבו או לא, והאם יש תשלומים בגין הפיצול או לא. רישום בטאבו של החלוקה היא רק לי חלוקה לצרכי רישום-מה שעולה הרבה כסף ודורש זמן. לעיתים אפשר לרשום הסכם שיתוף בטאבו.