חלוקת ופיצול של דירה

  • השבת דירה למצבה המקורי
    ד"ר ירון ל. | 07/11/2010 15:39

    מה עושים כשדירה מחולקת לשניים מזה 10 שנים כבר וכרגע יש 2 דיירים בשכ"ד לעוד חצי שנה,שכן אני רוצה להשיבה על פי חוק למצב הקודם ומאידך לא לפגוע בעת הזו בדיירים עד אשר ישלימו תקופת ההשכרה? האם כדאי שאוציא להם מכתב שאני מבקש על פי חוק להשיב מצב הדירה לתום התקופה כך שבעת סיום החוזה תסתיים ההתקשרות וזה גם יעזור לי אם חלילה אתבע להוכיח כי פעלתי לסיים פיצול דירה זו? כמו כן באם אבטל מוני החשמל והמים בעת הזו זה יסייע מעט או שזה מעט ולא מספיק ולא ישנה דבר? לתשובתכם אודה

    • חלוקת ופיצול של דירה
      עו"ד שזר תומר | 07/11/2010 22:33

      לא ניתן לרקוד על שתי החתונות, אם אתה מסיים את הפיצול - אתה פוגע בדיירים, באם העירייה לוחצת צריך לנסות להגיע איתם להסדר בדבר המשך השכירות לאור העובדה כי אתה נאלץ לשנות את מבנה הפנימי של הדירה (יש דרכים לא לפגוע הרבה בדיירים - צריך אדריכל טוב...) בהצלחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • השבת דירה למצבה המקורי
        ד"ר ירון ל. | 08/11/2010 08:08

        תודה.העיריה עוד לא לוחצת רק שאני לא רוצה להתעורר לבוקר בוא אחטוף תביעה בסכומם מאוד גבוה.באשר לדיירות יש לנו זכות הדדית של 60 יום הודעה מראש על פינו בתוך תקופת החוזה...מה דעתך? השאלה גם אם יהיה לי זמן לטפל או שהעיריה מגיעה כבר מתחיל גוג ומגוג ללא כל שהוא מספקת להסדיר הדברים כפי שצריך.