ועדת התנגדויות

  • זימון לועדת התנגדויות לאחר קבלת היתר הבניה
    אסתר | 07/11/2010 10:23

    לפני כ-3 חודשים קבלנו היתר לבניה על הגג (אנחנו גרים בקומה רביעית, וכיון ששלושת השכנים שגרים מתחתנו לא היו מעוניינים להרחיב על פי התב"ע, בקשנו להעביר את זכות התב"ע לבניה על הגג). לאחר אישור הבקשה, ולאחר שכבר סיימנו לבנות את החדר על הגג - קבלנו לפתע מכתב מהעיריה לזימון לועדת התנגדויות על פי התנגדות של שני שכנים, שטוענים לקנין בנכס המשותף על הגג (השכנים התנגדו עוד לפני הוצאת ההיתר, אבל העיריה דחתה את טענתם שלא בפניהם. השכנים התרעמו על כך - וכך הוזמנו אנחנו לועדה כעת). שאלות רבות לי: 1. האם יתכן שהעיריה תדון בהתנגדויות לאחר שכבר הטציאה היתר, ולאחר שכבר מימשנו אותו?? הלא אנחנו הוצאנו המון כסף והשקענו ובנינו בתום לב, כשהיתר הבניה בידינו??!! 2. האם הגג של התוספת שבנינו יכול להחשב כנכס משותף גם לשאר השכנים, במקום הנכס המשותף שהם הפסידו, לכאורה? (אין כל בעיה מצידנו להציע להם אפשרות של התחלקות בגג החדש של התוספת, במיוחד כשלא היה שום שימוש ממשי בגג, למרות היותו נכס משותף. אפילו דודי שמש לא היו שם). 3. ואולי באופן אוטומטי הופך הגג החדש לנכס משותף כיון שנבנה על שטח של נכס משותף? 4. בבנין שלנו 4 כניסות ו-80 (!) דיירים. האם החלקה הקטנטנה הזאת מתחלקת בין כ---ל 80 הדיירים, או רק לשכנים שבאותה עמודה? 5. האם עלינו להאשים את העיריה במתן האישור? האם באמת אנחנו צריכים להתמודד מול הטענות, כשהטעות היא של העיריה, שלא זימנה אותם בזמן? (לו היינו יודעים שיש התנגדות ונצטרך לשלם פיצויים וכו', אינני בטוחה שהיינו בוחרים לבנות, אבל כיון שקבלנו היתר והכל היה למישרין - בנינו בתום!). מחר הדיון בעיריה, אשמח לתגובה מהירה כמה שיותר, תודה על היעוץ - אסתר.

    • ועדת התנגדויות
      עו"ד שזר תומר | 07/11/2010 22:19

      צר לי, אבל יש לבדוק את המקרה לעומק על מנת ליתן חוות דעת עניינית. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.