שטח ציבורי משותף

  • שטח ציבורי משותף
    אילן | 07/11/2010 09:55

    שלום, לפני כשנה רכשתי דירה למגורים ברמת ישי, הדירה היא חלק מבניין מדורג בו גרים 4 משפחות. את הדירה רכשתי מאדם פרטי שהתגורר בדירה וגם הוא לא היה התושב הראשון בדירה אלא השני, אני לא ראיית את החוזה שנחתם בין התושבים הראשונים לבין הקבלן. הדירה שלי צמודה לקיר תומך שמפריד בין צד עליון לתחתון של הרחוב, בחורף התגלה לי שיש נזילה מהקיר התומך, פניתי למועצה כדי שתבדוק ותטפל בבעיה, נאמר לי על ידיהם שהרחוב שלי מוגדר "שטח ציבורי משותף" כלומר הם לא אחראים עליו ואחריות התושבים ברחוב לנקות ולתחזק אותו. לאחר מכן התברר לי שזו שיטה של מועצה לגבות ארנונה מתושבים ולא לתת להם שירותים ויש כמה רחובות כאלה ברמת ישי. אין הבדל בתשלום הארנונה שלי ושל תושבים אחרים שמקבלים שירותים מלאים מהמועצה, כלומר תושבים שגרים 200 מטר מהבית שלי מקבלים שירותים מלאים מהמועצה מכיוון שהרחוב שלהם לא מוגדר כך. שאלתי היא האם זה חוקי שיש הפליה כזו בין התושבים? האם המועצה יכולה להחליט עם הקבלנים על שטחים פרטיים משותפים? לי זה נראה לא סביר, האם משפטית זה קביל? תודה רבה, אילן

    • שטח ציבורי משותף
      עו"ד שזר תומר | 07/11/2010 22:13

      למועצה יש זכות להגדרה של שטח ציבורי משותף. מצד שני - יש גם אחריות לקבלן למשך מספר שנים. מדובר בנושא מאוד מסובך וקשה משפטית - יש לפנות ליעוץ פרטני עם עו"ד. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.