פינוי שוכר

  • אולטימטום לפינוי מדירה שכורה
    אילה | 07/11/2010 09:34

    שלום רב, אני מבקשת להתיעץ בנוגע לפינוי מדירה שכורה: אנו התגוררנו בדירה שכורה במשך שנתיים, ללא בעיות מיוחדות. בשנה השנייה החוזה חודש ע"י חתימה מחודשת על החוזה המקורי. בשנה השלישית אמרנו לבעל הדירה שנשמח להמשיך לעוד שנה, והוא הסכים. בא אלינו הביתה, נתנו לו צ'קים לשנה מראש, לחצנו ידיים, וזהו, ללא חתימה על חוזה. לאחר פחות מחודש הוא מודיע לנו שהחליט למכור את הדירה ונתן לנו אולטימאטום לפנות אותה. שאלתי היא, מאחר ואין חוזה חתום, מה קובע במקרה כזה? האם העובדה שנתנו לו צ'קים ולחצנו יד משמעה שממשיך לחול תוקפו של החוזה המקורי (שבו כמובן לא היה שום סעיף שמאפשר לו לפנות אותנו במהלך השכירות)? בדיעיבד ברור לי כי הוא נהג שלא בתום לב בכך שנמנע מלחתום על חוזה הפעם. כמובן שגם אנו נהגנו בחוסר אחריות שנבע מתמימות. אז מ ה החוק במקרה כזה? תודה מראש למייעצים,

    • פינוי שוכר
      עו"ד שזר תומר | 07/11/2010 22:09

      ביהמ"ש נוטה במקרים כאלה, לפרש כי חוזה השכירות המקורי ממשיך - לאמור יש לכם סיכוי. יש להתיעץ עם עו"ד ביעוץ פרטני לצורך הכנת ההגנה כראוי.