חוזה חכירה

  • לקויים במסמכי שטר טאבו וחוזה חכירה
    חי | 06/11/2010 22:49

    חתמתי על שטר טאבו ועל הסכם חכירה.עם המינהל. בשני המקרים האלה לא הוצג בפני תשריט הנכס, ומימלא לא חתמתי על תשריט כלשהו המשקף את הנכס שעליו מדובר , ושני המסמכים האל (שטר טאבו והסכם חכירה)נחתמו מבלי שצורף להם תשריט אני טוען כי אילו ראיתי את התשריט לא הייתי חותם כלל. שאלתי : האם לאור הנתונים שהצגתי ,חתימתי על שטר הטאבו ועל הסכם החכירה תקפה, או ששני המסמכים אינם תקפים אגב, בהסכם החכירה גם לא צויין תאריך כלשהו. תודה תודה

    • חוזה חכירה
      עו"ד שזר תומר | 07/11/2010 21:58

      עדיין השאלה לא מספיק ברורה. מדובר בנכס שרכשת מהמינהל במכרז? מה רשום בחוזה בינכם? היית מיוצג ע"י עו"ד? תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • הבהרת שאלתי הנושאת את הכותרתלקויים במסמכי שטר טאבו
        חי | 07/11/2010 23:31

        שלום רב מדובר בפרשיה מורכבת וסבוכה ,וניסיתי לא להרחיב היריעה ולשאול בצורה ממוקדת, ארחיב עתה מעט, בתקווה שלא אלאה אותך. את הבית שאני גר בו רכשתי לפני כ-20 שנה וחתמתי על חוזה חכירה, ביני לבין שכני פרץ סכסוך על קו הגבול שביננו, והוא הצליח לשכנע את המנהל ,כי התשריט שצורף לחוזה החכירה לקוי. אני התנגדתי לכל שנוי. המינהל פעל בצורה נמרצת (מדי, לטעמי) לשפץ את הגבולות שלי בדרכים שונות. [ לפני כעשר שנים עד כמה שהדבר ישמע הזוי, הזמין אותי המינהל לחתום על שטר הטאבו. ובהזדמנות זו צרף לניירת הטאבו גם חוזה חכירה חדש ובו הכניס מטראז' חדש המתאים לדרישות של השכן. לא צורף לניירת הטאבו ולא לחוזה החכירה שום תשריט. לא אכנס לנסיבות, אך נפלתי במלכודת וחתמתי הן על שטר הטאבו והן על חוזה החכירה אשר משנים את הגבולות לרעתי. לא נועצתי בעו"ד בטרם החתימה. את הנכס לא רכשתי במכרז (שנים רבות גרתי בדירה בשכירות כעובד הרשות וברגע שהרשות העמידה את דירות השירות למכירה רכשתי את הנכס.) שאֵלתי: האם יש תוקף לשטר הטאבו ולחוזה החכירה החדש, אם לא צורף להן תשריט ואם לא חתמתי כלל על תשריט שהטאבו וחוזה החכירה משקפים? שאלה נוספת: האם העדר תאריך על חוזה החכירה איננה לקוי טכני הפוסל את המסמך? תודה על סבלנותך