תשלום לעו"ד

  • תשלום לעורך דין עבור הכנת חוזה מכר דירה
    אלעד | 06/11/2010 20:35

    כאשר רציתי למכור את דירתי והגיע קונה רציני פניתי לעורך דין כדי שייצג אותי מול עורך הדין של הקונה. עורך הדין שלי הכין חוזה מכר ואף החל תהליך של 'פינג פונג' קצר בין עורך הדין שלי לעורך הדין של הקונה להתאמת החוזה שיהיה מקובל על שני הצדדים. ברגע האחרון הקונה הודיע שהוא מבטל את הכל ואינו מעונין לקנות. בחוזה כתוב שעורך הדי מקבל את התשלום עבור עבודתו כאשר הקונה ישלם עבור הדירה. האם אני צריך לשלם לעורך הדין שלי עבור העבודה או שזה בעצם הסיכון שהוא לקח עליו ואני פטור מתשלום?

    • תשלום לעו"ד
      עו"ד שזר תומר | 06/11/2010 21:19

      שאתה אומר בחוזה, האם אתה מתכוון שיש חוזה ביניכם? או שזה רשום בחוזה המכר שלא נחתם? כעקרון, מקובל, לשלם לעו"ד סכום מסויים עבור עבודתו גם אם החוזה לא נחתם, תלוי גם ביחס לכמות העבודה שהשקיע מול מה שהיית אמור לשלם לו.

      • תשלום לעו"ד
        אלעד | 06/11/2010 22:22

        תודה על התשובה המהירה. בכל אופן אין בינינו חוזה, אלא כתוב כי התמורה שצריכה להיות משולמת לעו"ד תועבר אליו כאשר הקונה ירכוש את הנכס. גובה התמורה סוכמה בינינו במייל. יש איזשהו טווח כללי לגבי אחוז התשלום אותו אצטרך להעביר (הקונה הפוטנציאלי עצר לאחר שני סיבובים בין עורכי הדין)?

        • שכ"ט עו"ד
          עו"ד שזר תומר | 07/11/2010 21:53

          בין רבע לחצי ממה שהיית אמור לשלם. אין משהו אחיד - אבל בכל זאת, יש לזכור הוא ביצוע עבודה.