תשלומי ועד בית

  • דיור משותף
    שלום | 02/11/2010 14:05

    צהריים טובים,אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים ובמידה ולא אודה לעדכונכם לאיזה פורום עליי לפנות בנושא: אשמח לייעוץ משפטי בנושא הבא: אני גר בבניין עם 52 דירות נוספות, בוועד הבית ישנו אדם אחד בלבד המנהל ואחראי על נושאי הבניין, באחת מישיבות הוועד האחרונות עלה הצורך לתקן צנרת לאורך כל הבניין + הזזה/שיפוץ של חדר המשאבות אשר נמצא בכניסה לבניין (יצויין שזה בצמוד לדירתו של יו"ר הוועד) בישיבות עם הדיירים הוחלט לבסוף על תהליך הפעולה הבא בדיוק בסדר שאני מציין: 1. הגשת תביעה מיידית לקבלן על נזקי הצנרת 2. התחלת עבודות להחלפת הצנרת לאורך כל הקומות על מנת להימנע מנזקים בדירות 3. חדר המשאבות יוזז ממקומו אך ורק אם יתקבל לכך אישור ממכון התקנים/מהנדס העירייה, במידה ולא יתקבלו אישורים אלו חדר המשאבות לא יוזז אלה יבוצעו בו עבודות איטום. כל דייר שילם מכיסו 3000 ש"ח בידיעה שהדברים יבוצעו בסדר הנ"ל, בפועל, על פי מה שידוע לנו בלבד, עד כה לא הוגשה תביעה לקבלן למרות שהחלו עבודות החלפת הצנרת וכן חדר המשאבות הועתק ממקומו וזאת בניגוד מוחלט להחלטה אשר קבעה שהוא צריך לעבור לאחר קבלת אישורים מתאימים (על פי מייטב ידיעתנו אין אישורים לנ"ל). מה הן דרכי הפעולה בהן אנו כדיירים יכולים לפעול? האם ישנה דרך חוקית למנוע מיו"ר וועד הבית להפקיד את הצ'קים העתדיים של השיפוץ בגלל אי עמידתו בתנאים? כמו כן, בתקופת קבלת ההחלטה אני הייתי חלק פעיל בוועד הבית ונתתי הסכמתי (יחד עם עוד דייר נוסף) להצעת המחיר שקיבלנו על כלל העבודות שתיארתי, זמן קצת לאחר מיכן התפטרתי מהוועד (עוד טרם תחילת העבודות בניגוד להחלטת הדיירים) האם לחתימתי על הצעת המחיר טרם התפטרותי מהוועד ניתן לזקוף לרעתי בעתיד למרות שהתנגדתי לתחילת העבודות כפי שבוצעו? אשמח לייעוץ בנושא, תודה ויום טוב

    • תשלומי ועד בית
      עו"ד שרון עזרא | 02/11/2010 18:16

      הפורום הוא הנכון, אך איננו מתאים לשאלות מורכבות עובדתית ואיננו תחליץ לייעוץ משפטי. בכלליות אומר כי אם השיקים ניתנו למטרה מסויימת, וזו לא בוצעה, ייתכן ויש לדיירים עילה לחייב את הועד להגיש התביעה.