שינוי תנאי הסכם שכירות

  • שינויים בנכס מושכר והפרת חוזה
    אירית | 02/11/2010 13:24

    שלום רב, הנני מתגוררת מזה מספר שנים בדירה מחולקת.העובדה כי החוק אוסר על פיצול דירות ידועה מזה שנים הן לציבור השוכרים והן למשכירים.יחד עם זאת,לאור הפרסומים האחרונים בעל הבית שלנו החליט להודיע לנו על שינויים שהוא מתכוון לעשות באופן מיידי,כגון פירוק דלתות פנימיות (שמחלקות את היחידה הגדולה לקנות-מה שכמובן משאיר פשוט מרחב פתוח לחלוטין ל 3 הדירות),פירוק מוני חשמל,מים ואף הוצאת מטבחון מאחת היחידות.האם הדבר חוקי? כלומר האם בעל הבעל רשאי לבצע שינויים כה דרסטיים בדירות,שלא ע"פ ההסכמים שנחתמו? בנוסף לכך ברצונו גם לערוך חוזה 1 כללי ל-3 הדיירים (כביכול שותפים),כאשר בפועל אין הדבר תואם את המציאות? ושאלה נוספת,במידה והיננו בוחרים להפר חוזה ע"פ אחד הסעיפים המאשר זאת בתיאום עם הודעה של 60 יום,על מי חלה החובה למצוא דייר חלופי? הרי הפינוי (שלנו) הוא מכורח הגזרה של אובדן טוטאלי של פרטיותינו ושינוי התנאים? תודה מראש לכל העונים!

    • שינוי תנאי הסכם שכירות
      עו"ד שרון עזרא | 02/11/2010 18:12

      בעל הבית איננו יכול לבצע את השינויים אותם ציינת ללא הסכמתך. במקרה כזה, נראה שיש לך עילה לסיום תקופת השכירות.