פלישה לחנייה

  • פלישה לחניה
    שרון | 26/10/2010 11:26

    שלום, בבעלותי דירה בבית משותף. בשטח הבניין קיים מקום המאפשר חניה, המקום אינו מוצמד למי מהדיירים כחניה בטאבו אולם על פי השרטוט הוא בהחלט שייך לבניין. דייר המתגורר בבניין הסמוך חונה שם דרך קבע ולא מוכן לחדול מכך. טוען שחונה שם כבר 10 שנים ולא מוכן לוותר על אף שיודע שהמקום אינו שייך לשטח הבניין בו הוא מתגורר. יתרה מכן, כאשר אני חונה את רכבי במקום זה הוא מגיע וחוסם אותי כך שלא אוכל לצאת. שאלותיי הן: א. האם אני יכולה כדייר יחיד לתבוע את סילוקו או שבאפשרותי לתבוע רק יחד עם כל בעלי הדירות בבניין? ב. האם יש לי אפשרות לתבוע סילוק יד בסדר דין מקוצר, מה האפשרות הכי פשוטה וקצרה שבידי? והאם אוכל לדרוש גם דמי שימוש עבור כל זמן שהוא ממאן לפנות את המקום? אודה לתשובה נרחבת

    • פלישה לחנייה
      עו"ד שרון עזרא | 27/10/2010 10:18

      1. ניתן לתבוע כיחיד- שכן מעשה השכן מהווה גם הפרעה אישית וספציפית לך, וגם בהיותך בעל עניין 2. יש להגיש תביעה בפני המפקחת על בתים משותפים. ניתן לתבוע דמי שימוש. דמי השימוש לכאורה שייכים לכלל הדיירים ולפיכך

      • לא ניתן לתבוע בפני המפקח על בתים משותפים
        דינה | 27/10/2010 12:28

        כיוון שמי שפלש לחניה אינו בעל דירה בבית המשותף, אלא אדם זר, ואותו אפשר לתבוע רק בבית משפט שלום. אפשר לתבוע דמי שימוש ראויים אבל רק את החלק הייחסי ברכוש המשותף.