זכאות לדמי תיווך

  • האם זכאי לדמי תיווך ע"פ חוק?
    עדי | 25/10/2010 12:58

    שלום רב הייתי מעוניינת לדעת האם מתווך אשר פנה לחברה קבלנית בבקשה לשווק דירות במשרדו האישי של המתווך ולגבות מהלקוח עמלת תיווך בעוד המתווך לא קשור עם הקבלן באסמכתא אלא אמר למתווך שהחברה לא תשלם לו עמלה עבור פעילותיו וגם הם לא חתומים על שום הסכם. האם המתווך רשאי לגבות עמלת תיווך מלקוח כשאין הוא משווק "מורשה" אלא קיבל אישור שיעשה כרצונו ללא תמורה מצד הקבלן?

    • זכאות לדמי תיווך
      עו"ד שרון עזרא | 25/10/2010 13:25

      מתיאור המקרה עולה שהמתווך פועל בידיעת והסכמת הקבלן, ובלבד שהקבלן לא יצטרך לשלם לו כסף. אם כך, נראה כי מקור חובת הלקוח לשלם שכ"ט היא בהסכם בין הלקוח למתווך, ובתנאי שהמתווך היה "הגורם היעיל" שהביא להתקשרות.